Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Stem Yaklaşımı Eğitimi verildi

Stem Yaklaşımı Eğitimi verildi

Kalkınma Bakanlığı Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Erdemir İlkokulu Tarafından 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen İlkokullarda Stem Yaklaşımı Eğitimi’nin gerçekleştirildiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Fırat Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Dr. Zülfü Genç tarafından EreÄŸli Öğretmen Evi’nde Stem odaklı Plan Hazırlama Sistem Okuryazarlığı konularında, öğrencilerine rehberlik edebilmeleri için gerekli pedagojik bilgi ve becerilerinin arttırılması ve stem alanında gerekli yazılım, kodlama ve robotik araçlarının eÄŸitim ortamlarında nasıl kullanılabileceÄŸi uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamaya Erdemir Ä°lkokulu'nda görev yapan öğretmen ve idareciler katıldı.

Erdemir İlkokul Müdürü Yaşar Çiğer, konuya ilişkin açıklamasında, eğitimlerin yararlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Ä°lçemizde ilk defa ilkokullarda stem eÄŸitimi okulumuz tarafından gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Ä°lkokullarda stem eÄŸitiminin öğretmen ve öğrencilerimize heyecan yaratması, eÄŸitim haklarının geliÅŸtirilmesi açısından yararlıdır. Bizim bu eÄŸitimimizin diÄŸer okullarda da öncülük etmesi temennisiyle eÄŸitimin gerçekleÅŸmesine katkıda bulunan Kalkınma Bakanlığı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na bu PROKED akademiye, eÄŸitimi gerçekleÅŸtiren Dr. Zülfiye Gence ve Öğretmenevi Müdürlüğü'ne teÅŸekkür ederiz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo