Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SPOR SENLİĞİ BAŞLIYOR

SPOR SENLİĞİ BAŞLIYOR

İlçenin turizm potansiyelini ortaya çıkartarak spor, sanat ve yerel değerlerine de katkı sağlayacağını her fırsatta gündeme taşıyan Karadeniz Ereğli’nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yönde ilk ciddi adımı atıyor... İlçede 3 gün sürecek ‘spor şenliği’ başlıyor…


Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal; 6,7 ve 8 Temmuz’da içinde yüzme, bisiklet ve yelken branÅŸlarının yer aldığı ‘Spor Organizasyonu’ etkinliÄŸi düzenlendiÄŸini bildirdi.
Uysal, belediye uhdesindeki Sahil Kafe’de geniÅŸ katılımla gerçekleÅŸtirilen tanıdım toplantısında yaptığı konuÅŸmada, amaçlarının ilçe turizmini canlandırmak olduÄŸunu söyledi. Ä°lki yapılan etkinliÄŸin ise ilerler yıllarda devam ettirilmek istendiÄŸini belirten Uysal, şöyle dedi:
“Amacımız aslında Karadeniz EreÄŸli’nin tanıtımıdır. Ä°lçemizde, bisikletlerin gidebileceÄŸi çok güzel yollar var. Bunların ve çevremizdeki güzelliklerin farkına varılmasını istedik. Yaptığımız bu etkinlik, turizm çalışmalarımızın bir parçasıdır. EreÄŸli’de yıllardır yılladır hizmet veren yelken kulübümüz var. Bugüne kadar denizi hep seyrettik ama denizi yaÅŸamadık. Denizde farklı sporlar yapılabileceÄŸini, denizi kullanmamız gerektiÄŸinden dolayı böyle bir organizasyon yapmaya gerek duyduk. Ä°lerleyen günlerde göreceksiniz; liman, kantar ve plajlar bölgemiz baÅŸtan aÅŸağıya yenilenecek.
EtkinliÄŸimizde birde açık deniz yüzme yarışlarımız olacak. Karadeniz’de böyle yarışlara pek rastlanılmaz. Bu etkinliÄŸimizde ise ‘EreÄŸli’de yüzülebilir’ mesajı vermek ve Karadeniz’in sahil kesimini kullanmayı, buraları turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Etkinlik, bundan sonra da devam ederek çeÅŸitli zenginliklerle spor, sanat, kültür faaliyetlerimizi arttırarak devam etmemiz lazım. Bunu ise mümkün olduÄŸunca 12 aya yaymamız lazım.”

ESKÄ° BAKANLAR ‘YÃœZMEYE’ GELECEK…
EtkinliÄŸin yüzme ağından sorumlu Ä°stanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü BaÅŸkanı Mustafa Özer de, Pazar günü yapılacak Açık Su Yüzme Yarışına onur konuÄŸu olarak eski bakan Esat KıratlıoÄŸlu’nun katılacağını söyledi. Özer, aynı güne yetiÅŸmesi durumunda ise yine eski bakanlardan KürÅŸat Tüzmen’inde yarışacağını kaydetti.

ETKÄ°NLÄ°KTE NELER OLACAK…
EreÄŸli'de 6-7-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek organizasyon kapsamında; 6 Temmuz Cuma günü saat 09.30'da Kdz. EreÄŸli bisiklet turu ile açılışı yapılacak olan spor organizasyonunda aynı gün akÅŸam 19.00'dan itibaren Stüdyo 123 Ritim Gösterisi, Ä°stanbul School Of Samba, EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Mart Grubu konseri Amfi Tiyatro’da yapılacak.
Spor organizasyonun ikinci günü ise 11.00'de Yelken ve Windsurf yarışları, ödül töreni akşam amfi tiyatroda 21.00'de Sedat Ergin konseri, 21.30 da ise Erdemir Ofis Yoluna kurulacak sahnede Simge konser verecek.
8 Temmuz Pazar günü programında da 10.00'da uluslararası açık su yüzme yarışı (uluslararası olarak açıklanan yarışmaya biri Kıbrıs olmak üzere sadece 2 ülkeden sporcu katılacak) plaket ve ödül töreni, yelkenli yat gösterisi yapılacak.

 

SPOR SENLİĞİ BAŞLIYOR

İlçenin turizm potansiyelini ortaya çıkartarak spor, sanat ve yerel değerlerine de katkı sağlayacağını her fırsatta gündeme taşıyan Karadeniz Ereğli’nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yönde ilk ciddi adımı atıyor... İlçede 3 gün sürecek ‘spor şenliği’ başlıyor…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo