Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sordu: “Antrenman sahası olmayan bir ikinci lig kulübü olabilir mi?”

Sordu: “Antrenman sahası olmayan bir ikinci lig kulübü olabilir mi?”

Seyirci ortalaması ile Süper Lig takımlarını geçen Zonguldak Kömürspor, antrenmanlarını TFF 2. Lig’de ev sahipliÄŸi yaptığı ÅŸehir stadında sürdürüyor. Futbolla yatıp futbolla kalkan madenci kentin takımı, kısıtlı imkanlara raÄŸmen ÅŸampiyonluÄŸu hedefliyor.


TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonu oynayacağı Gümüşhanespor maçı öncesi hazırlıklarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sürdürdü. Tam kadro antrenmana çıkan futbolcular, elveriÅŸsiz zemine raÄŸmen ÅŸampiyonluk hedefinden vazgeçmiyor. 19 puanla ligde 8. sıraya yükselen madenci kentinin efsane takımı, Gümüşhanespor maçından 3 puanla dönmek istiyor. 1974-1988 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımların bulunduÄŸu Süper Lig’de 14 yıl boyunca ’Efsane’ olarak nitelendirilen takım, iç sahada maçlarını oynadığı ÅŸehir stadında antrenman yapıyor.
“Antrenman sahası olmayan bir ikinci lig kulübü olabilir mi?”
Hafta sonu oynanacak olan maç öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Kömürspor Teknik Direktörü Åženol Demir, “Åžut falan çalıştıralım dedik. Ama zemin felaket. Çocukların yapacağı bir ÅŸey yok. Belki diyeceksiniz ’Åženol hoca kime ÅŸikayet ediyorsun?’ Antrenman sahamız yok. Ne yapalım. Burada antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla saha da bozuluyor. Ä°mkanlarımız baktığınız zaman kısıtlı. Antrenman sahası olmayan bir ikinci lig kulübü olabilir mi? Türkiye’de baÅŸka bir örneÄŸi var mı yok mu bilmiyorum. Åžehir stadında her gün antrenman yapmak ne kadar doÄŸru. Ama yapacağımız da bir ÅŸey yok. Ben de mecburum. Sentetik saha da çocuklara antrenman yaptıramıyoruz. Adale, diz sakatlığı oluyor. Dolayısıyla burada yapmak zorunda kalıyoruz. Lütfen biraz duyarlı olalım. Åžu takıma azıcık sahip çıksınlar. Bir tane antrenman sahası. Bu çok mu zor bir ÅŸey? Bir tane antrenman sahası kazandırmak çok mu zor bu takıma. Hem hedef koyacaksın, hem ÅŸampiyonluk bekleyeceksin. TFF 1. Lig kovalıyor diyeceksin ama antrenman sahamız yok. Tesisin yok. Nasıl olacak? Lütfen ÅŸehrin büyükleri belediye baÅŸkanımız, valimiz bunlara biraz kulak verin. Bir antrenman sahasına acil ihtiyacımız var” diyerek yetkililere seslendi.
“Niyetimiz ilk beÅŸin içerisinde olabilmek”
Gümüşhanespor maçının zor bir müsabaka olacağına dikkat çeken Demir, Kömürspor’un iyi bir takım olduÄŸuna vurgu yaptı. Hedefin lig sonu ilk beÅŸ içerisinde olmak olduÄŸunun da altını çizen Teknik Direktör, sözlerini şöyle tamamladı:
“Zor bir müsabaka. Gümüşhane; ligin ekiplerinden. ÅžampiyonluÄŸa hedef koyan, finalde kaybeden bir ekip. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Ama biz iyi bir takımız. Bu sene sezona belki kötü baÅŸladık ama toparladık. Åžu andaki durumumuz da gayet iyi. Oradan inÅŸallah iyi bir netice ile dönmeyi düşünüyoruz. Rakibin kim olduÄŸu deÄŸil bizim neler yapacağımız önemli. Biz doÄŸru futbol oynarsak iyim mücadele edersek oradan iyi bir netice ile ayrılmayı planlıyoruz. Belki dokuzuncuyuz. Puan farkı 5. Ama önemli olan lig bittiÄŸi zaman puan farkının ne olduÄŸu deÄŸil ilk beÅŸin içerisinde olmak. Hedefimiz, düşüncemiz niyetimiz ilk beÅŸin içerisinde olabilmek. Ä°nÅŸallah o düşünce içerisinde sezon sonunda bakmak lazım. Åžu anda lider de olmak ilk beÅŸte de olmak deÄŸil ligin sonunda bakmak lazım. Hedefimiz bu sene yukarıyı kovalayabilmek. Åžu anda gidiÅŸatımız fena deÄŸil. SaÄŸlam, emin adımlarla gidelim. Beklenti birden bire yükseldiÄŸi zaman o beklentiyi yakalayamadığınızda da bütün emekler boÅŸa gitmiÅŸ oluyor. BaÅŸarısız gibi addediliyor. O yüzden yavaÅŸ yavaÅŸ dengeli bir ÅŸekilde gidelim bakalım sezon sonunda nerede olacağız. O zaman konuÅŸmak lazım.”
Öte yandan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki kapalı tribün inÅŸaatı da halen devam ediyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo