Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOMA’YA GİTTİLER

SOMA’YA GİTTİLER

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak Maden Şehitleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Manisa’ya giderek 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’da şehit ailelerini ziyaret ettiklerini bildirdi.
Yiğit, yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Yeraltından Doğan Umut Işığı adlı proje kapsamında gezisi düzenlediklerini belirtti. Facianın yaşandığı adrese giderek şehitler ruhuna Kuran okuduklarını ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:
“Projemiz kapsamında yapmış olduğumuz gezide Soma Maden Şehitliğini ziyaretle gezilerine başladık, Soma Maden Kazasında hayatını kaybeden Maden Şehitleri Aileleri ile bir araya geldik, acılarımızın ortak olması bizleri daha çok kaynaştırdı. Aileler birbirine destek oldu. Maden şehitliği ve olayın olduğu Ocakta 301 Maden Şehidi ve Tüm Maden Şehitleri için Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettik.
Gezimiz kapsamında Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye Başkanlığı, Bartın ve Zonguldaklılar Yardımlaşma Derneği, Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Soma Maden Kazasının yaşandığı yer ile Maden Şehitliği’ni ziyaret ettik. Bu kapsamda bizleri ağırlayan Soma Kaymakamı Sayın Ahmet Altuntaş, Soma Belediye Başkanı Sayın Ali Tulup, Bartın ve Zonguldaklılar Derneği Başkanı Sayı Mustafa Sarı ve yönetim kurulu üyelerine maden şehidi aileleri ve şahsım adına teşekkür ederim.
Bu tür projeleri destekleyen İşleri Bakanlığına, Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar’a, Kdz. Ereğli Kaymakamlığına, Zonguldak İl Dernekler Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese aileler adına ayrıca tekrar teşekkür ederiz.”

-olay-
Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan madencilik kazasıdır.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün2
hayran1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo