Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Sohbetlere Katıldığım İddiası Asılsızdır’

’Sohbetlere Katıldığım İddiası Asılsızdır’

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 8’i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 8’i tutuklu 16 sanık ve avukatları katıldı. 

Duruşmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği sanıklar hakkındaki iddianame okundu. 

Sanıklardan Özlem Sorma, uzun yıllar FETÖ’ye bağlı kapatılan kız yurtlarında yönetici memur olarak çalıştığını ve Bank Asya’daki hesabını da çalıştığı yurtlardan maaşını alabilmek için açtırdığını, suçsuz olduğunu belirterek, tahliyesini istedi. 

Sanık İbrahim Keleş de Çaycuma Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığını, 27 Temmuz’da açığa alındığını ve ardından tutuklandığını dile getirdi.

Hakkındaki iddialardan birinin "Sızıntı" dergisine abone olması olduğunu aktaran Keleş, şunları kaydetti:

"Ben her gün internet sitelerinde gazete manşetlerini ve dergileri okurum. 2016 Şubat ayında da söz konusu dergiye internet üzerinden abone oldum. Daha sonra iptal ettirmek istediysem de internet üzerinden iptal ettiremedim. Fiyatı da az olduğu için çok önemsemedim ve 2-3 ay adresime geldi. 15 Temmuz’dan sonra da darbe teşebbüsünün bu gruba yakın kişiler tarafından yapıldığını düşünerek müşteri hizmetlerini arayıp iptal ettirdim. Yine 2010-2016 yılları arasında Aktif Sen üyesiydim ama hiçbir eyleme katılmadım. Ayrıca sohbetlere katıldığım iddiası asılsızdır. Ben vatan ve millet aşkıyla 29 yıl birçok ödüle layık görülerek görevini yerine getiren bir öğretmenim. Burada bulunmak bana acı ve üzüntü veriyor."

Mahkeme heyeti, yaklaşık 11 saat süren ve 13 sanığın dinlendiği duruşmayı diğer sanık ve tanıkların dinlenmesi için yarına erteledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo