Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SINAVI EREĞLİ’DE YAPILIYOR

SINAVI EREĞLİ’DE YAPILIYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli SRC Kursu Kurucusu Fatih Özenç, SRC sınavlarının artık Karadeniz Ereğli’de yapıldığını bildirdi.


Özenç, Ereğli FM’e açıklamasında, sınavların geçmişte Bolu’da yapılmasından ötürü sorun yaşadıklarını söyledi. Sınavla ilgiyi yapılan iyileştirmelerin meyve verdiğini ifade eden Özenç, şunları kaydetti: 
SORUN OLMAKTAN ÇIKTI
“Ereğli de yaşayan vatandaşlarımızın SRC belgesi almak hususunda yaşadıkları en büyük sorun SRC sınavlarının Bolu ilinde yapılması idi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda artık SRC sınavları ilçemiz Ereğli’de yapılmaya başladı. 
Artık SRC sınavlarının hem ulaşımı açısından hem de sınav sorularında yapılan iyileştirme çalışmaları meyvelerini vermiş durumda. Sınava giren adaylarımızın yüzde 83 oranında büyük bir kısmı sınavı başarıyla tamamlamış ve SRC belgelerini 1 hafta gibi bir sürede elde etmişlerdir. Ticari taşıt kullanan sürücülerin ceza ve yaptırımlara maruz kalmamaları için SRC belgesi olmadan trafiğe çıkmamaları önemle rica olunur. İlçemizde milli eğitim bakanlığı izniyle faaliyet gösteren tek SRC kursu olan Ereğli SRC Kursu Duygu Polikliniği yanında yerimizde hizmet vermeye devam etmektedir. Tüm ticari taşıt sürücülerine kazasız ve cezasız yolculuklar dilerim.”

-OLAY- (SRC Belgesi nedir?)
Yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir.  Karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen SRC belgesini almak zorundadır.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo