Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞENOL ÖĞRETMEN, YİNE BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ!

ŞENOL ÖĞRETMEN, YİNE BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Şenol Yıldız, 'Hayatın İçinden Fotofen' adında yaptığı projenin bakanlık yetkililerince değerlendirilme aşamasında olduğunu bildirdi.
Yıldız, Ereğli FM’e açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında 6.sını düzenlediği "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" yarışması kapsamında 4841 proje başvurusu alındığını, projelerin değerlendirmesinin ardından saha ziyaretine kalan çalışmaların belirlendiğini söyledi. Hazırladığı “Hayatın İçinden Fotofen” Projesinin saha ziyaretine kalan 150 proje içine girdiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
Sahadaki değerlendirmeden sonra bu projelerden seçilenler bölgesel ödül törenine çağırılacak ve ödüllendirilecektir. Bölgeden sonra Türkiye çapında her kategoriden 3, toplamda 15 proje Ankara’da yapılacak ödül töreninde ödüllendirilecektir.
Hayatın İçinden Fotofen Projesi Nedir?
Derslerimizi günlük yaşamla ilişkilendirerek işliyoruz. Eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz derslerimizi. Sınıfta yaptığımız deneyleri, etkinlikleri fotoğraflıyoruz. Günlük haberlerde geçen konuların bir kısmının fotoğraflarını alıyoruz. Öğrencilerimizin evde deney yapmalarını teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizle oluşturduğumuz whatsapp grupları ile iletişim halinde oluyoruz ve evde yaptıkları deneyleri arşivliyoruz. Okul öğretmenlerinin bazılarının fotoğraflarını arşivliyoruz. Öğrencilerin okul bahçesinde, sınıfta, koridorda, okulun bilim şenliği gibi aktivitelerinde fotoğraflarını çekip arşivliyoruz. Projede 10 öğrenciden oluşan ekibimiz var. Sonra bu fotoğrafları kullanarak özgün fen yazılı soruları veya fen test soruları hazırlıyoruz. Sorular gerçek hayattan ve gerçek kişilerden oluştuğu için çok dikkat çekiyor ve ilgi görüyor. Bilimsel yöntemlerle bu çalışmanın sonucunda öğrencilerin özgüvenlerinde artış, sınav kaygısında azalma ve akademik başarıda artış görüldü. Kısaca anlattığım bu çalışmayı yaklaşık 10 yıldır her görev yaptığım okulda uyguladım. Hatta bu çalışmayla ilgili 2014 yılında Ankara TED Üniversitesinde “Fen Yazılılarına Farklı Yaklaşım” adında meslektaşlarıma sunun yaptım. Linki:  http://www.vitaminogretmen.com/video/1166
Bu sene de devam ettirdiğim bu çalışmayı projelendirerek Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışmasına gönderdim. 4871 başvuru içinden ilk 150 arasına kalarak saha ziyaretine kaldı . 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü bakanlık değerlendiricileri okulumuza gelerek bu projemi yerinde görüp sunumumu dinlediler. 150 projenin çok büyük kısmı bölge ödül törenine davet edilecek. Oradan da seçilenlerin bir kısmı Türkiye ödülüne davet edilecek. İnşaallah bu süreçte projem Türkiye ödülüne layık görülür.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran7
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo