Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SENİ AFFETTİM!.

SENÄ° AFFETTÄ°M!.

Affetmemek ve sürekli geçmişin izleriyle hesaplaşmak, fizyolojik düzeyde böbrek üstü bezlerinin aşırı miktarda çalışmasına ve kortizol hormonunda artışa yol açıyor. Bu hormonun aşırı salınımı da bağışıklık sistemini zayıflatıyor.

Zihin ve bedenin bir bütün, zihnin somut halinin de beden olduÄŸunu belirten Uzman Psikolog Özge Genlik, affetmemenin kortizol hormonu seviyesini artırdığını, bu artışın da bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara zemin hazırladığını söyledi. 

Ä°fade bulmamış her türlü duygu ve düşüncenin zihinsel kayıtlarda birikerek bedende hastalık oluÅŸturduÄŸunu dile getiren Genlik, “Hastalık, problem ve sorunların tek mesajı; ÅŸifalanma zamanının geldiÄŸine yönelik bir sinyaldir” dedi ve olumsuz duyguların yol açtığı sorunları şöyle anlattı: 

“AraÅŸtırmalara göre, affetmemek ve zihinde sürekli geçmiÅŸin izleri ile geleceÄŸe yelken açmak fizyolojik düzeyde böbrek üstü bezlerinin aşırı miktarda çalışmasına ve kortizol hormonu seviyesinin artmasın neden olmaktadır. Kortizol hormonun vücutta aşırı salınımı da bağışıklık sistemini zayıflatır. Böylelikle beden ve ruh toksin üretmeye baÅŸlar. Depresif bozukluÄŸa, ansiyeteye, kızgınlığa ve vücudun sürekli gergin olmasına yol açar. Sürekli uyarılan sempatik sinir sistemi, kardiyovasküler hastalıklara zemin hazırlar. Affetmek, bazı kalıplaÅŸmış düşünce ve deÄŸer yargılarına meydan okuyarak psikolojik olarak yeniden doÄŸmayı göze alabilmektir.”

“AFFEDEBÄ°LEN Ä°NSAN ÖZGÃœRDÃœR” 

Her insanın hoÅŸuna gitmeyen, acı, öfke, hüzün, üzüntü, kaygı duygulanımlarını deneyimlediÄŸini söyleyen Genlik, şöyle konuÅŸtu: 

“Önemli olan her ÅŸeyin birbiri ile mutlak ÅŸekilde baÄŸlı olduÄŸunu idrak edebilmektir. Karşınızdaki kiÅŸi, sizin bir parçanızdır. Karşınızdaki kiÅŸide rahatsız olduÄŸunuz nitelik, kabul zemininize almanız gereken bir parçanızdır. Bir baÅŸka deyimle eleÅŸtirdiÄŸiniz her ÅŸey benliÄŸinizde de mevcuttur ancak siz o niteliÄŸiniz ile buluÅŸmamayı tercih ettikçe acı duygusunu deneyimlersiniz. 

AFFDEREK KENDÄ°NÄ°ZE Ä°YÄ°LÄ°K YAPARSINIZ

Affetme, kiÅŸisel bir eylem gibi görünse de aslında en büyük yararı kiÅŸinin kendisine yöneliktir. Bir kiÅŸiyi affetmek, kendinizi affettiÄŸiniz anlamına gelir.”

 

Kaynak: Haber Kaynağı

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo