Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SENDİKADA ASGARİ ÜCRET KONUŞULDU!!!

SENDİKADA ASGARİ ÜCRET KONUŞULDU!!!

Asgari ücretin belirlenmesinde demir ve çelik sektörü kısmının ayrılması gerektiğini belirten Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın konuyu TBMM’ye taşımasını istedi.


Tarihi erkene alınarak 24 Haziran’da yapılmasını karar verilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partisinden 27’nci dönem içinde aday gösterilen 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ilçe kurmayları ile birlikte sendika şubesini ziyaret etti.
Şube Başkanı Metin Ercan, yapılacak seçimlerde başarıları dilediğini belirterek, “genç ve dinamik bir ekibiniz var. Bölgemizin şu dönemde sükunet ve huzura ihtiyacı var. Seçimlerin de inşallah huzur içinde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.
“DEMİR VE ÇELİK SEKTÖRÜ KISMI AYRILMALI”
Ülkede ‘miktarı’ nedeni ile sorun olarak görülen asgari ücret konusunda öneri de getiren işçi lideri Ercan, şu sözlerle konuştu:  
“İşçilerin çok büyük sorunları var. Bunlardan birisi asgari ücret konusudur. Ülke bu taban olarak belirlenmiş ama aslında gerçek değerini yansıtmıyor. Günümüz şartlarında bir nebze iyileştirme yapılsa da en azından bölgemizde demir ve çelik sektöründe 2 bin 500 derecenin karşısında çalışan işçilerin ücretleri bin 600 lira olmaması lazım. Asgari ücret önümüzdeki süreçte Meclis’te gündeme taşınırsa; özellikle demir ve çelik sektörü kısmının ayrılması veya asgari ücretin iş alanlarının ayrılmasına göre belirlenmesi daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.”

ASGARİ ÜCRET, CHP POLİTİKALARI SAYESİNDE DEĞER BULDU
Zonguldak Milletvekili Adayı Demirtaş ise partisinde çeşitli çalıştaylar oluşturulduğunu anlattığı konuşmasında, iş ve işçi yaşamı konularında görevlerde yer aldığını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü açıklayacağı Seçim Bildirgesi’ne katkılarda bulunduğunu, bildirgede işçi lehine önemli başlıkların yer aldığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
“Üç yıllık parlamento deneyimimim içinde iş ve çalışma yaşamı üzerine faaliyetler yürüttüm. Ağırlıklı olarak ise Sağlık, Aile, Çalışma Komisyonu üyesi olduğum için de bu yöne odaklandım. İş ve çalışma yaşamı Türkiye’nin en sorunla alanlarının başında geliyor. Yaklaşık 15 milyon işçimiz var. Memurlar ve tarım işçileri ile birlikte 25 milyonluk bir nüfus ortaya çıkıyor.
Asgari ücret, bizim politikalarımız sayesinde, kısmen de olsa hak ettiği değeri buldu. Buda, işçilerin ücretlerine olumlu yansıdı. Sendikalı işçilerin asgari ücret gibi bir derdi yok demeyelim çünkü asgari ücret baz alınarak hesaplama yapılıyor. Önümüzdeki süreçte, parlamentoda bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.
SEÇİM BİLDİRGESİ’Nİ İŞARET ETTİ!
Cumartesi günü, seçim bildirgemizi açıklayacağız. İş ve çalışma yaşamına yönelik işçi lehine olan düzenlemelerin ne kadar olumlu olduğunu o zamanda göreceksiniz. Bende, naçizane şekilde o bildirgenin hazırlanmasına katkı sunduğumu ifade etmek isterim.
Türk Metal Sendikası, Türkiye’nin en fazla işçi sayısına sahip en güçlü sendikasıdır. Ereğli’mizde de siz Ereğli şubesi olarak, ilçenin en güçlü sivil toplum örgütüsünüz. Dolayısıyla sizin de desteğini almak, görüş ve önerilinizi almak bizim gibi kitle partisi olan siyasetçilerin son derece önemlidir. Bundan sonraki süreçte de Türk Metal Sendikası’nın görüş ve önerileri doğrultusunda sürece devam edeceğiz.”

 

SENDİKADA ASGARİ ÜCRET KONUŞULDU!!!

Asgari ücretin belirlenmesinde demir ve çelik sektörü kısmının ayrılması gerektiğini belirten Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın konuyu TBMM’ye taşımasını istedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran3
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo