Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEKER, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!:

ŞEKER, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Ereğli, FM’de katıldığı  programda, “7 Haziran seçimlerinde, yüzde yüz oy arttırırsa 88 bin oy yapar. İşte buda size 2 milletvekili yapar. Bu hayal değildir” dedi.Gazeteci Fikri Kapan’ın, hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” isimli programına katılan Şeker, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

OLAĞAN KONGRE… İKİNCİ DÖNEM BAŞKANLIK…

Kapan: Bir önceki dönem aday oldunuz. Partinizin eski ilçe başkanı Mehmet Özkanca ile yarıştınız. Başkan seçildiğinizden sonra sanırım geçen yıldı; genel merkez atama yönetimi yaptı. Ogün ki süreci değerlendirir misiniz?
Şeker: Biz, 30 Haziran 2012 yılında, Mehmet Özkanca ile kongrede, aile içi bir hizmet yarışında karşı karşıya gelmiştik ve bir oyla kongreyi kaybetmiştik. Fakat, Sayın Özkanca’nın partimize üyeliği düştüğünden dolayı kongreye itiraz etmiştik. Tüzüğümüz gereğince, partimize aday olacak kişinin en az 3 aylık bir üyelik geçmişi olması gerekiyordu. Sayın Özkanca’nın 2002 yılında görevden alınmasından sonra üyeliği düşmüş sonrasında ise üyeliği tazelenmemişti. Bu konu üzerinde bir itirazda bulunmuştuk. İtirazımız kabul gördü 5 Ağustos 2012 yılında tek adaylı bir seçimle ilk dönem görevimize başlamıştık. Oradan atama yönetime doğru bağlarsak; 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde ciddi bir grafik ortaya koymuştuk. Yorulan veya biraz geride kalan arkadaşlarımız olmuştu. 30 Mart sonrası, yeni bir atama yönetimi yapmayı, parti organlarımızla kararlaştırmıştık.
Kapan: O arada, yerel yönetimlerle ilgili bazı sıkıntılardan dolayı bir istifa olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de yeni yönetiminizi oluşturdunuz. Seçimi 52 oy farkla aldınız. Bugün tanıtımını yapacaksın ancak biz senden yeni yönetimini alalım.
Şeker: Yönetimimizde, 2004 yılında eski belediye başkanı adayımız Sayın Muhammet Ateş, 2007 seçimlerinde milletvekili adayımız Cevat Ön, Anadolu Hastanesi Başhekimi Ercan Bey, Ali Toprak, Yakup Yıldırım, Şendoğan Yıldırım, Mustafa Köseoğlu, Mustafa Yılmaz, Endüstri Mühendisi Soner kardeşimiz var. Son yıllardaki en iyi tablosunu oluşturduk.
Kapan:Bu seçimde yine karşınıza çıkan genç bir kardeşimiz var, Sertan Kuzu. O’da partinin alt kademelerinden gelen bir isim. 52 oyu ikiye böldüğümüzde 26 oya tekamül eder. Küçük farkla kazanmanız size nasıl bir avantajlar sağlar?
Şeker: Rakibimiz dediğimiz benim kardeşim. 20 yıldır beraber olduğumuz, aynı kökten geldiğimiz bir kardeşimiz. Bizler, genel manada aynı çevrelere hitap eden ülküdaşlık ortamında yüzde 95 aynı ortamlarda bulunduğumuz bir arkadaşım. Arkadaşımızın bu kadar oy almasını tabi ki bizlerinde dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu gösterir. Ama bunun ötesinde, Milliyetçi Hareket Patisi uzun zamandır pek uygulanmayan ama bu dönem uygulayamaya sokmuş olduğumuz demokratik bir delege listesi ortaya koyduk. Bir başka arkadaşımızda çıkabilirdi. Ülkücü iradeye dayanan bir sonuç çıkmıştır. Görevimizin başındayız. Bizde kazanan-kaybeden olmaz. Bu arkadaşımız yine davasına bağlı uzun yılar hizmet edecektir.

YEREL SEÇİMLERDE ALINAN OY!

Kapan: Partinizin 2014 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde belediye başkan adayınız Mevlüt Özdemir’di. Bir önceki oylarınızı arttırdınız. Ancak, yinede, Mevlüt Özdemir’inde söylediği gibi beklediğiniz hedefi yakalayamadınız. Bunu da, acemilikler yaşanmasına bağlıyor, ’sıkıntılar yaşadık’ diyor. Birde sizden dinleyelim Mart seçimini?
Şeker: Biz, 5 Ağustos’ta tek adaylı kongrede göreve geldiğimiz zaman, Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli’de artık hiçbir siyasi hesabın dışına girmeyecek demiştik. Ve artık Milliyetçi Ülkücüler başı dik, alnı açık gezecekler demiştik. Kastımız şuydu; 2004 seçimlerinde partimiz 241 oy almıştı. İlçe başkanlığı adaylığımızı o gün gündeme almıştık. 241 oy, bizleri çok üzmüştü. O günden 30 Mart’a gelirsek, seçim arifesine, 5-6 ay öncesine gelirseniz, ’Ereğli’de ceketini azsa kazanır’ denilen bir Halil Posbıyık, bir tarafta da bizim camiamıza yakınlı ile bilinen Sayın Murat Sesli’nin ismi çok gündemdeydi. Arada, MHP yok gibiydi. Seçimin Posbıyık ve Sesli arasında geçeceği söyleniyordu. Sonrasında Murat Sesli’nin hukuki problemlerinden dolayı adaylık sürecini yaşayamadı. Daha sonra Hüseyin Uysal Bey, iktidar partisinin adayı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli’de yok deniliyordu ve biz bunu yıkmak istedik. 30 Mart seçimlerinden 8 ay önce, Sayın Mevlüt Özdemir ile sohbet ederken, ’Ağabey, sana ihtiyacımız var. Belediye Başkan Adayımız olur musun?’ dedim. Şunu söyledi bana: ’Bir oyda alsam, bu teklifinizden sonra bu yola çıkıyorum.’ Mevlüt Özdemir, iyi bir partilidir. MHP’ye gönülden bağlıdır. Biz işte o gün, o inançla yola çıktık. 30 Mart seçimlerini kazanamayacağız ama bir dahaki dönem belediyeyi kazancağız diyerek yola çıkmıştık. Bana, ’belki iki dönem yetmez, 3 dönem bu yolda istikrarlı bir şekilde gitmek lazım’ demişti. O gün, 10 bin oy hedefi koymuştuk. Ereğli’de iki parti final oynadı.

 

 

MİLLETVEKİLİ ADAY İSİMLER BELLİ Mİ?

Kapan: MHP’de milletvekili aday belirleme süreci nasıl olacak?
Şeker: Milletvekili seçimlerine, kongreden sonra hemen start verdik. Kendi teşkilat bünyemizde istişare dediğimiz yani yönetim içinde, dava büyüklerimiz içinde ikili ve toplu istişareler gibi yöntemlerle teşkilatımızda öne çıkan isimler var mı, yok mu? bunlara bakacağız. Bunları da şuanda dillendirmeye başlamış durumdayız. Daha sonra, teşkilat temayüle gideceğiz. Bu ortaya çıkan sonuçları rapor haline getirip il teşkilatımıza sonra ise genel merkezimize göndereceğiz. MHP burada milletvekili adayı belirlerken şu kriterlere dikkat edeceğiz. Partimizin ilke ve hükümlerine bağlı, Milliyetçi Hareket Partisi ile örtüşebilecek, bayrağını taşıyabilecek olmalı diye düşünüyoruz. Bununla beraber, toplumun kabul edeceği, oy verebileceği, sevebileceği birkaç aday, önümüzdeki günlerde kamuoyunda sizlerle paylaşacağız.
Kapan: Belediye Başkanı seçimlerindeki Mevlüt Özdemir, Muhammet Ateş hatta refikimiz Değişim Yayın Grubunun sahibi Semih Çolak gibi isimler var. Bu isimleri tercih edecek mi parti? Veya bunlara eklenecek başka isimler var mı?
Şeker: Saymış olduğunuz izimler, camiamıza emeği geçmiş ağabeylerimiz, arkadaşlarımız. Farklı isimler üzerinde de duruyoruz. Kendi içimizde, bunların istişarelerine yapmaya başladık. 10 Şubat itibariyle kamu istifaları sürecini bekliyoruz. Kamuda olup bizde aday adaylığını düşünen bir talep yok. Ama 10 Şubat’tan sonra ağır ağır Ereği kamuoyu ile isimler paylaşacağız. Daha önce, Pamuk Bank’ta müdürlük yapmış Sayın Adnan Çelebi, bölgemizin insanıdır. Sayın Adnan Çelebi’nin bir takım görüşleri var, kendisiyle görüşüyoruz. Kamuoyundan bazı talepler gelebilir.

HEDEF 2 MİLLETVEKİLİ

Kapan: MHP, Ereğli’de ne yapacak? Ereğli’de nasıl bir seçim politikası uygulayacak? Hedef ne? Zonguldak’ta milletvekili çıkarabilecek misiniz?   
Şeker: İlçe başkanlığına 2’ince kez talip olmamızın sebebi şuydu; en az 2 milletvekili diyoruz Zonguldak’ta.
Kapan: Biraz abartılı değil mi?
Şeker: Cevap vereyim. Adaylarımızın performansları ortada. Milliyetçi Hareket Partisi, 30 Mart seçimlerinde ’il genel oyu’ diye tabir ettiğimiz partinin kendi oyu kabul edilen sonuçlara bakıldığında, 44 bin oy almış durumda. Bu neyi gösteriyor? MHP’nin bugüne kadar en çok oy aldığı 1999 seçimlerinde 18,2 oy aldığımız ve 57’inci hükümette koalisyon ortağı olduğumuz dönemde Zonguldak’ta aldığımız oy sayısı 40 bin 500’dü. Bu neyi gösteriyor? 99 verilerine baktığımız zaman bir milletvekili çıkartmışız ve o dönem seçmen sayısı daha fazla. Bu gün 30 Mart verilerine baktığımızda Zonguldak’ın 346 bin seçmeni var. Biz o zaman 450 bin seçmende 40 bin 500 oy almışız, bugün seçmen sayımız 100 bin azken 44 bin oy almışız. Seçmen, 30 Mart’ta zaten bir milletvekili vermiş. MHP, 30 Mart seçimlerinde, tüm şehir merkezlerinde yüzde 200’ün üzerinde oy artışı sağlamış durumda. Biz diyoruz ki, 7 Haziran seçimlerinde, yüzde yüz oy arttırırsa 88 bin oy yapar. İşte buda size 2 milletvekili yapar. Bu hayal değildir, çalışmalarımız bu yöndedir. Bu dönem görevde olmamızın asıl nedeni de budur.

  

HEP KONUŞULAN ’BİRLİK VE BERABERLİK’!

Kapan: Ereğli’de en çok konuşulan şey, birlik ve beraberliktir. Hep konuşulur ama özelikle son yıllarda bu tabana vurmuştur. Kavga ve kaosun yaşandı bir döneme girilmiştir. Siyasi partilerde, daha doğrusu toplumda bir hareketlilik oldu. Birlikteliklere doğru adımlar oldu. Bu konuda MHP’nin durumu nedir?
Şeker: Bizim en büyük projemiz, Ereğli’de kurumlar arası diyalog kurmaktı. Geçenlerde Ereğlililer Derneği, tüm siyasi ilçe başkanlarını bir araya getirdi. Ereğli’de enteresan bir tablo var. Herkes birlikten yana ama bu neden sağlanabilmiş değil anlamış değilim. Kurum ziyaretlerimizde, Ereğli’de yeniden bir İlçe Temsilciler Kurulu kuralım dedik. 94 yılındaki tablo özleniyor. 2013 yılında, İlçe Temsilciler Kurulu’nun kurulması için yaptığımız çalışmaların sonuna yaklaştığımızda, Sayın Ercan Bey (Ercan Candan), bu konuya sıcak bakmadığını, Ereğli için yapılması gereken ne çalışma varsa ’biz zaten yapıyoruz, böyle bir şeye lüzum yok’ denilerek bu işe sıcak bakmadı. 2013’de, bu temciler kurulunun başı Ercan Candan olsun, Halil Posbıyık olsun demiştik. Bizim için siyaset yoktu.
Bugün herkes birlik-beraberlikten yana ama bizi bir ara getirmeyen bir güç var. Bütün herkes bir araya gelmek istiyor da, neden bu insanlar bir araya gelemiyor. O zaman, bu sorunun muhatabı, bu icranın yani bölgemizdeki iktidarın buradaki yetkili isminin bu oluşumu arzu etmediği sonucu bize ulaşıyor. Gelen seçimler yaklaşmış durumda. Ereğli için mutlaka adı ne olursa olsun, 94’lü yıllardaki gibi bir araya gelmeli. 30 Mart seçimlerinden öne ’ben doktorum. Ereğli’nin psikolojisi bozulduEreğli göç vermiş durumda. Bunun sorumlu iktidar partisidir. Ereğli’de bir türlü çözülemeyen ve biriken sorunlar var.

 

İKTİDAR PARTİSİ… GURUR VE KİBİR…

Kapan: İktidar elbette yatırımlar yapmalı. Ama yerel yönetimde müteşebbisin önünü açmalı. Yatırım yapmak isteyen iş dünyasına destek olmalı. Geçmiş yıllarda, şehre yatırama gelenlerden önce festivaller için para istendi. Bu yüzden büyük şehirlerde, Ereğli ve Alaplı mahalleleri kuruluyor. Hemen birde şehrin ekonomisini sorayım.
Şeker: Ereğli’nin asıl sorunu ekonomidir. İktidar, yeni bir hastane kazandırdı. Güzel bir bina, yatırım. Adliye binası kazanmış durumdayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni hastane ve adliye binası Ereğli’deki işsizliği sone erdirmiyor, göçü durdurmuyor. Tersaneler kapanmış durumda. Saç tüccarları yok olmuş durumda. Esnaf siftah yapamıyor. Hızla uçuruma doğru yaklaşıyoruz. İktidar partisi, gurur ve kibir yapmayın; Sayın Ercan Bey’e buradan sesleniyorum, Ereğli’ye geldiği zaman sadece kendi arkadaşları ile görüşmesi, bazı şeyleri görmesine yetmiyor olabilir. Candan, siyasi parti, STK başkanları ile de otursun. Sorunları, birde bizim gözümüzden dinlesin. Kendileri iyi hizmet ürettiklerini düşünebilirler. Gülüç-Kepez hattında asfalt yol yapıldı. Yapmak için yapmanın bir anlamı yok. 
Kış ayıda sıcak asfalt dökenseniz, yağan karda o asfalt delik deşik olur. O köprülü kavşak gibi, yapmak için yapmayın. Köprülü kavşak, sorun çözmekten çok sorun üretir bur duruma geldi. Bu gidişle, Gambiya’dan milletvekili olursun diyorum. 2011 seçimlerinde Sayın Candan, ’milletvekili olursam tersaneleri açacağım’ demişti. Bir şeyler yapmaya çalıştı. Gambiya Dostluk Elçisi olduğu için büyük elçiyi Ereğli’ye getirdi. 
1500 tane balıkçı teknesi siparişi alacağını söyledi. Bu sözler unutuldu. Tekrar milletvekili adayı olacak mı bilmiyoruz. Uysal ile birlikte 10 ay boşa gitmiş gibi görüyoruz. Bir kampus yapacaksınız, Başkan’a iki kez dosya vermişsiniz yok birde 3’üncüyü verecekmişsiniz. Bu gidişle 5’inci verirsiniz. İktidar sizsiniz, ne bekliyorsunuz artık?”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo