Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ‘SITMA’ ve ’TİFO’ ENDİŞESİ!

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ‘SITMA’ ve ’TİFO’ ENDİŞESİ!

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE SITMA ve TİFO ENDİŞESİ


* Åžehrin merkezinde, birbirine yakın iki ayrı nokta oluÅŸan bataklığı andıran yerde, halk saÄŸlığı tehdidi yaÅŸanıyor…
* Cami, 3 büyük yapı marketi, bir alış veriÅŸ merkezi ve onlarca esnafın bulunduÄŸu adreste yaÅŸayan yurttaÅŸlar; yıllardır ‘sıtma’ olma korkusu yaşıyor…  

-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Müftü Mahallesi Muzaffer UluÅŸahin sokaktaki bir iÅŸhanının atıl durumundaki otoparkı ve buraya yaklaşık 20 adım uzaklıktaki baÅŸka bir binaya ait yine kullanılmayan otopark, vatandaÅŸları ‘adeta’ canından bezdiriyor.
İddiaya göre; yıllar içinde lağım ve yağmur suları ile çöplerin biriktiği her iki otoparktan çevreye kötü kokular yayılıyor. Bataklığı andıran her iki hizbe alanı mekan tutan sivrisinekler ise hastalık saçıyor.
AKŞAMLARI CAM AÇAMIYORLAR
Mahalle sakinlerinden memur emeklisi Mehmet DaÄŸdelen, EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, yaÅŸanan çevre kirliÄŸinden rahatsız olduklarını söyledi. AkÅŸamları, içeri koku ve sivri sinek girdiÄŸi gerekçesiyle evlerinin pencerelerini kapalı tuttuklarını öne süren DaÄŸdelen, “bu durumdan mustaribiz. Çünkü Merkez Ä°ÅŸhanı’nın altının batık su olduÄŸu söyleniyor. Burası ile eski Kısmetim Market’in altıda aynı durumda” dedi.
SORDU: SITMAMI OLALIM

Durumu yetkililere bildirdiklerini anlatan Dağdelen, şöyle dedi:
“Burası, uzun yıllardan beri böyledir. Bu durumu mahalle muhtarına aktardık O’da dilekçe verdi. Mahallede dayanılmaz bir koku var ve her yan sivrisinek. YaÄŸan yaÄŸmur suları da bu alana doluyor ve biz tedirgin bir ÅŸekilde yaşıyoruz. Bu alan, yıllar içinde çöplük olmuÅŸ, içi yemyeÅŸil su ile yosun olmuÅŸ. Burada üreyen sinekler, olduÄŸu gibi bu mahalledeki evlere giriyor. Herkes görsün, herkes bilsin. Bu kadar rezalet olmaz. Biz bunu hak edecek bir millet deÄŸiliz. Biz bu sineklerin içinde sıtmamı olalım?”
“ÇÖZÃœM BULUN”
İşhanı esnaflarından Yunus Ateş de, oluşan rutubetten binanın çökebileceğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
“Burası 5 yıldır böyle. Burada müthiÅŸ sinek oluyor. Bu sadece bizi deÄŸil bütün mahallesi rahatsız ediyor. Yani artık ÅŸuna lütfen bir çözüm bulunsun. Ä°ÅŸhanında sürekli yönetici deÄŸiÅŸiyor. Bizden para toplandı, bu toplanan paralar ile küller atıldı.”
“TÄ°FO HASTASI OLACAÄžIZ”
İşhanı sakinlerinden işadamı Zeki Akbıyık ise insan sağlını tehdit eden durumun 5 yıldır yaşandığını kaydederek şu sözlerle konuştu:
“Alt katta garaj olarak gözüken yere yıllardır akıntı akıyor. Her yere müracaat ettik kimsenin ilgilendiÄŸi yok. Ne dükkan sahipleri ne bir baÅŸkası çözüm bulamadı. Burada tifo hastası olacağız. Koku ve sivrisinek bildiÄŸiniz gibi deÄŸil. AÅŸağıya insan giremez. Yönetici de müracaat etti, kimse bir ÅŸey yapmadı. BildiÄŸim kadarıyla SaÄŸlık Ä°l Müdürlüğü’ne de bildirdiler. Burası benim bildiÄŸim 5 senedir böyle.”
YÖNETİMDEN AÇIKLAMA
Öte yandan, iÅŸhanı yetkilisinden alınan bilgiye göre ise bina altındaki alanda biriken suların boÅŸaltılması için kullanılan ‘pompanın’ arızalandığı, atıl otoparkın kullanıma açılması için çalışma yapıldığı bildirildi.  
 

 

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ‘SITMA’ ve ’TİFO’ ENDİŞESİ!

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE SITMA ve TİFO ENDİŞESİ

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
kızgın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo