Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehit eşi 27 yıldır sıvasız evde yaşıyor

Şehit eşi 27 yıldır sıvasız evde yaşıyor

Devlet’ten istediler olmadı… Åžehidin evindeki tadilatı gaziler yapacak..!


Åžehit eÅŸinin, Karabük’te dışı sıvasız ve bakımsız evde yaÅŸadığı bildirildi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi Karabük Åžubesi üyeleri, 14 Eylül 1990’da Şırnak’ın Uludere kırsalında terör örgütü tarafından 21 yaşında ÅŸehit edilen Cafer Demirhan’ın anısı için eÅŸi Hatice Demirhan’ı Namık Kemal Mahallesi’ndeki 2 katlı evinde ziyaret etti.
Başkan Sabri Özer, 1993 yılında faizsiz konut kredisi ile alınan evin çok eksikliklerinin olduğunu söyledi. Özer, evde yaptıkları inceleme sonrası, kendi imkanları ile evi daha yaşanabilir hale getirmek için mücadele edeceklerini belirterek şöyle dedi:
“Evin salon kısmında ve iç duvarlarında sıva ve boya var. Balkonları yok. Işıkları yanmıyor, kapıları bile yok. Mutfak bile hijyen olması gerekirken bunlar yok. Burada bir ÅŸehidimizin eÅŸi çocuÄŸunu bu evde okutarak tüm varlığını aktarmış. Kendisi de elinde imkanı olsa evinin içine harcamak ister ve rahat oturmak ister. Devletimizi kınamıyoruz, yaptığı büyük veli nimetler var. Kanunlar var, onlardan yararlanıyor ve maaÅŸlarını alıyorlar ama belirli bir noktadan sonra tıkanıyorlar. Gaziler günü dolayısıyla bu durumdan çok rahatsız olduk. Malül gaziler olarak bizim de yanımızda ÅŸehitler oldu. Bizler de geride bıraktığımız ve bırakacağımız çocukların bu duruma düşmesini asla istemeyiz. Bizim derneÄŸimizin asıl amacı da bu. Devlet ile buradaki ÅŸehit yakınları ve gaziler arasında baÄŸ oluÅŸturmaktır. Devletimizin bazen uzanamadığı ele biz de aracılık etmek istedik. Burada malül gaziler olarak evinin iç sıvasını, kapılarını yaptıracağız. Elimizden gelen ne varsa ne gayret varsa, gerekse kendimiz çalışarak buranın daha yaÅŸanılır duruma getirmek için çalışacağız. Åžehit eÅŸimizin bazen evine icra geldi, maaşına haciz geldi. Bizler müdahale etmeye çalıştık. Kendisi hayat mücadelesi verdi ve biz ona ayaktaki dik duruÅŸundan dolayı teÅŸekkür ediyoruz.”
Törene katılmadılar!
Özer, daha önce birkaç kez gerekli müracaatları yaptıklarını ancak sık sık bürokrat ve valiler deÄŸiÅŸince istediklerinde sonuçları alamadıklarını anlatarak, “biz de devletimizin eksikliÄŸini gidermek için gaziler gününde böyle bir talebimiz oldu. Bu günümüzü bu yıl kutlamayı düşünmüyoruz. Bu tepki deÄŸildir ama bu kendi içimizdeki hüzündür. Bu dernek olarak aldığımız ortak bir karardır. Biz onurumuzla, gururumuzla yaÅŸamanın, mücadele etmenin peÅŸindeyiz. Burada da hafif bir onursuzluk varsa, kendi içimizde küçükte olsa protesto eder gibiyiz” sözleriyle konuÅŸtu.
Dernek üyeleri, 19 Eylül’de gerçekleÅŸtirilen törene katılmadıkları kaydedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün5
kızgın4
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serkan Cemre Arda

21 Eylül 2017 - 09:33

Lafa gelince atıp tutan belediye başkanı ve akp yapsin 27 yıl geçmiş vatan için can veren şehit lerimize sayıp cikmayanlara yaziklar olsun hep cebe olmaz birazda vatandasi düşünün

Kadir Kızılkaya

20 Eylül 2017 - 23:00

Yazıklar olsun.rn Vatana millete ihanet çukurları kazanların yerini yurdunu yeniden yapıp ihya ettiler vatan için canını vermiş sehit in ailesini evini suva dahi yapmıyorlar.

Celal Ãœlker

20 Eylül 2017 - 17:24

Suriyeli arap olsa veya vatan haini olsa çoktan yaparlardı.

Yorum Yazın

Canlı Radyo