Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehit Babası, Bayramı Oğlunun Özlemiyle Geçirecek

Şehit Babası, Bayramı Oğlunun Özlemiyle Geçirecek

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin’in ailesi, Ramazan Bayramı’na oğlunun özlemiyle girecek olmanın hüznünü yaşıyor.

Sur’da 3 Şubat’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralandıktan sonra hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin’in (24) Zonguldak’ta yaşayan ailesi, oğullarının yanlarında yer alamamasının burukluğu içinde bayramı bekliyor.

Baba Şaban Cin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun dürüst ve efendi olmasının yanı sıra askerliği de çok sevdiğini söyledi. 

Oğlunun kendi isteğiyle uzman çavuş olduğunu belirten Cin, "Vatani görevini yaptığı sırada uzman çavuşluk sınavlarına girdi. Üç ay kurs görmesinin ardından 4,5 yıl Tuncel’de görev yaptı. Zonguldak’a izne gelmesinin ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesine gitti. Orada görev yaptığı 24. günde şehit oldu." dedi.

Baba Cin, oğlunun yokluğunun acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını ifade ederek, "Oğlum 3-4 ayda bir yanımıza izne geliyordu. Bazen bayramlarda yanımıza geliyordu. Acı çok farklı bir şey. Böyle olmasaydı daha neşeli veya farklı olurduk. Oğlumla şehit olmadan önce gün aşırı telefonla görüşüyorduk. Sur’da görevlendirilmesinin ardından sık görüşemez olmuştuk." diye konuştu.

"Oğlum izine gelecekmiş gibi veya telefon edecekmiş gibi hayallerimiz var." diyen baba Cin, evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini dile getirdi.

Baba Cin, "Oğlumun acısı sürekli içimde. Ne zaman gözlerimi kapatsam aklıma geliyor. Oğlumun hatırasını yaşatmak için evimin bir odasını buna ayıracağım." ifadelerini kullandı. 

Eşi Azime Cin’in günde bir iki kez şehidin mezarını ziyaret ettiğini ve üzüntüsünden evde duramadığını kaydeden baba Cin, kimsenin böyle bir acı yaşamamasını için dua ettiğini söyledi. 

Şehidin nişanlısı Büşra Aslan’ın ise doğum günü gibi bazı özel günlerde Göksal’ın mezarını ziyaret ettiğini bildiren Şaban Cin, "Kızımız biz haber vermeden özel günlerde buraya gelmiş. Biz kendisini aradığımızda ise ’Sizi rahatsız etmek istemedim. Duamı ederek gittim’ diyordu. Bu da bizi üzüyor." şeklinde konuştu.

- "Devletimiz terör örgütleri ile mücadelesini sürdürsün"

Şehit ailesi olarak her türlü terör eylemini kınadıklarını vurgulayan Cin, şöyle devam etti:

"Devletimiz ve ordumuz silahlı terör örgütleri ile mücadelesini sürdürsün. Yeniden barış ve huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Hükümetimiz ve ordumuzun terörle mücadele konusunda sonuna kadar gitmesini istiyorum. Kimsenin ocağına ateş düşmesin, yeni şehitler olmasın. Başka analar, babalar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın istiyorum."

Şehit babası Cin, "teröre destek veren siyasilerin" dokunulmazlıklarının kaldırılıp, yargılanmasını istediğini sözlerine ekledi. 

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo