Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi açıklarında batırılan


EreÄŸli sahil mevkisindeki Sarıkamış Deniz Åžehitleri Anıtı’nda düzenlen törende, EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Aykut ManioÄŸlu ve EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Anıta çelenk bıraktı. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada, çevredeki vatandaÅŸların ’hazır ol’ vaziyetinde durdukları görüldü.

Teşekkür etti
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuÅŸmada, baÅŸta eski Karadeniz Bölge Komutanlarından 22. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Muzaffer Metin Ataç olmak üzere Anıtın yapımında katkıda bulunanlara teÅŸekkür etti. Ä°lçedeki Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve yaÅŸatma DerneÄŸi’nin katkılarıyla Anıt’ta ve çevresinde düzenlemeler yapıldığını söyledi.

220 personel vardı!
Sarıkamış Dayanışma DerneÄŸi kurucu BaÅŸkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat PaÅŸa" gemilerinin, Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından batırıldığı süreci hatırlattı. Batırılan gemilerden 36’sının kara yüzerek kurtulabildiÄŸini anımsatan Sönmez, şöyle dedi:
“6 Kasım 1914’de Ä°stanbul’dan yola çıkan gemiler 7 Kasım’da EreÄŸli açıklarında batırıldığı doÄŸrudur. 3 geminin içinde toplam 220 personel vardı. Gemiler, Karadeniz EreÄŸli açıklarına geldiklerinde, Zonguldak’ı bombalamaktan dönen Rus gemilerince batırıldı. Depolarda gizlenen askerler gemiler batırılınca boÄŸuldular. Sadece personelden 36’sı kıyıya yüzerek kurtuldu. Ben sadece Sarıkamış deÄŸil, bugüne kadar ÅŸehit olan ve yaÅŸamını yitiren tüm gazilerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.”
Tören, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Uysal tarafından, Anıtın bakır iÅŸlemlerini yapan Mesut Kılınç’a teÅŸekkür plaketi vermesi ile sona erdi. Protokol üyeleri, daha sonra batırılan gemiler anısına denize çelenk bırakılmak üzere askeri gemi ile denize açıldılar.

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi açıklarında batırılan

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo