Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şap Hastalığı Nedeniyle Karantina Sürüyor

Şap Hastalığı Nedeniyle Karantina Sürüyor

Kdz. EreÄŸli’nin bazı köylerinde küçük ve büyükbaÅŸ hayvanlarında baÅŸ gösteren ve hayvandan insana da bulaÅŸan ÅŸap hastalığı nedeniyle birçok köy ve bazı mahalleler karantina ve kordon altına alınarak karantina tedbirleri uygulanmaya baÅŸladı.

Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığı’nın 19.07.2016 tarih ve 3581 ile 21.07.2016 tarih ve 3623 sayılı yazıları ve Kdz. EreÄŸli Ä°lçesi Hayvan SaÄŸlık Zabıtasının 19.07.2016 tarih ve 2016/ 04 sayılı Komisyon Kararı gereÄŸi kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:  

Kdz. EreÄŸli’nin bazı köylerinde küçük ve büyükbaÅŸ hayvanlarında baÅŸ gösteren ve hayvandan insana da bulaÅŸan ÅžAP HASTALIÄžI nedeniyle birçok köy ve belediyemize baÄŸlı bazı mahalleler karantina ve kordon altına alınmış olup, karantina tedbirleri uygulanmaktadır.  

Bu kapsamda canlı hayvan, hayvansal ürünler; süt, deri, tırnak, boynuz, tüy, yapağı, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot, saman, süt ve süt ürünlerinin köy ve mahalle sınırlarından dışarı çıkışı ile satılması yasaklanmış ve bu kararlar halka duyurulmak üzere köy ve mahalle muhtarlarına da gönderilmiştir.

Karantina tedbirlerine raÄŸmen Kdz. EreÄŸli pazar yerinde satışı sürdürülmek istenen çeÅŸitli kap ve pet ÅŸiÅŸeler içinde 45 kilo süt, 25 kilo yoÄŸurt ve 2 kilo kaymaktan oluÅŸan süt ve süt ürününe Kdz. EreÄŸli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tutanakla el konulmuÅŸ olup, Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü ile beraber imha edilmiÅŸtir. “

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo