Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SANATINI ALAPLI’DA SÜRDÜRÜYOR!.

SANATINI ALAPLI’DA SÃœRDÃœRÃœYOR!.

Ãœlkesindeki iç savaÅŸtan kaçarak ailesiyle Zonguldak’ın Alaplı ilçesine yerleÅŸen Suriyeli Hayrettin Süleyman, baÅŸkent Åžam’daki cami ve mescitlerde yaptığı taÅŸ oyma sanatını Türkiye’de sürdürüyor.

Ãœlkesindeki iç savaÅŸtan kaçarak ailesiyle Zonguldak’ın Alaplı ilçesine yerleÅŸenSuriyeli Hayrettin Süleyman, baÅŸkent Åžam’daki cami ve mescitlerde yaptığı taÅŸ oyma sanatını Türkiye’de sürdürüyor.

Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaÅŸ nedeniyle 3 yıl önce çok sevdiÄŸi Åžam’dan kaçıp, eÅŸi ve 4 çocuÄŸuyla Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Åžam’da 15 yıldır cami, mescit ve tarihi konaklara taÅŸ oyma ve çimento harcından manzara resimleri yaptığını belirten Süleyman, "Suriye’de Ulu ve Der Atiye gibi tarihi camilerin, mescitlerin ve binaların dış cephesinde taÅŸ oyma ve çimento harcıyla cami resimleri yapıyordum." dedi. 

"Ä°ÅŸimi ve Türkiye’yi çok seviyorum"

Süleyman, kalıp kullanmadan tamamen el emeÄŸiyle yapılan mesleÄŸinin zahmetli olduÄŸuna deÄŸinerek,"Harçla duvarlara resim yapmaya devam ediyorum. Benim mesleÄŸim biraz zahmetli ve zor da olsa zevkli bir iÅŸtir. Alaplı Belediyesi, dolgu sahasında bir mescit yaptı. Ben de mescidin duvarlarına harçtan cami resmediyorum. Harcını kardıktan sonra duvara sıvasını yapıyorum ve cami ÅŸeklini veriyorum. Merak edip izlemeye gelen çok var. MesleÄŸimi ve Türkiye’yi çok seviyorum."diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo