Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sakindere Projesi’nde sona gelindi

Sakindere Projesi’nde sona gelindi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Bağlık Mahallesi Sakindere bölgesi ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle bölgede incelemelerde bulundu.


BaÅŸkan Uysal, 01 AÄŸustos 2017 tarihi itibariyle 1 milyon 683 bin lira bedelle ihaleye çıktıktan sonra 15 gün sonra yapımına baÅŸlanılan Sakindere Islah Projesi kapsamında kaldırım, korkuluk ve asfaltlanma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 
Uysal, tüm BaÄŸlık Mahallesi’nin özlemle beklediÄŸi proje hakkında ÅŸu ifadelere yer verdi:
“280 metre uzunluÄŸunda ıslah çalışması kapsamında bitirilen derenin duvar yükseklikleri 5’er ve 3’er metre yapıldı. Dere kenarında 6 metrelik gezi yolu, 7 metrelik araç yolu, saÄŸlı sollu kaldırımları yapılıyor. Bu bölgedeki enerji yer altına alındı ve sokak lambaları yerleÅŸtirildi. Åžu anda asfaltı yapılıyor ve kaldırım düzenlemeleri devam ediyor. Kaldırımların ve derenin kenarlarına korkuluk yaptırıyoruz. Gezi yolunda yeÅŸil alanlar ile birlikte burada parklar, piknik alanları ve futbol sahaları oluÅŸturacağız. Bölgenin çehresi deÄŸiÅŸti. Bölgede oturan vatandaÅŸların yüzlerinin gülmesinden dolayı çok mutluyum. Özellikle BaÄŸlık Mahallesi’nde oturanlara ve ilçemize hayırlı olsun.”  
Öte yandan mahallede oturan bazı vatandaÅŸlarda BaÅŸkan Uysal’a teÅŸekkür ederek, ‘burasının yapılması bize hayal gibi geliyordu. Çok uzun yıllardır bekledik ama sonunda mahallemiz güzelleÅŸti.” derken, Yılmaz Adıyaman adlı vatandaÅŸta, “Bu dereden akan sular kadar buradaki analar size dua edecek. Bu parklarda oynayan çocuklar mutlu olacak. Allah sizden razı olsun baÅŸkanım” ifadelerini kullandı. 
Bir vatandaÅŸta, buradan taşınmayı düşündüğünü ama yapılan çalışmadan sonra vazgeçtiÄŸini belirterek, ‘BaÅŸkanım, inanın önceden başımız öndeydi ÅŸimdi yürüyüşümüz bile deÄŸiÅŸti. Bu büyük bir hizmet için sizlere çok teÅŸekkür ediyoruz. Dualarımız sizinle” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo