Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAHİL BOMBOŞâ€¦ HAYVANLAR PERİŞAN…

SAHİL BOMBOŞ… HAYVANLAR PERİŞAN…

EREÄžLÄ°

Termometrenin 33 dereceyi gördüğü Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, sahil adeta boÅŸaldı, sokak hayvanları ise sığınacak gölgelik alan aradı.
Meteoroloji tahminlerinin tuttuÄŸu yurt genelinde, Afrika’dan gelen sıcak hava akım dalgası hayatı olumsuz etkiliyor.
Yurdun kuzey ve doğu bölgelerine karşın ılıman iklimi ile bilenen Karadeniz de, son yılların en sıcak günleri yaşanıyor.
Ä°lçenin sahil ÅŸeridindeki Veysel Atasoy Parkı’nda gölgede 33 derece ölçülen sıcaklık, nemin de etkisiyle 40 dereceyi buldu.
Yakıcı sıcak, adeta nefes almayı zorlaÅŸtırdı. DoluluÄŸunu yitiren sahilde, az sayıda yurttaÅŸ, aÄŸaç gölgeleri altına sığındı. Bazıları ise çareyi Karadeniz’in serin sularına atlayarak buldu. Kıyı ile deniz arasındaki alana inÅŸa edilen ‘adacıktan’ denize atlayan vatandaÅŸ Yıldıray DüzoÄŸlu, sıcaktan bunaldığı için denize girdiÄŸini söyledi.

 

EN ÇOK HAYVANLAR ETKİLENDİ
Öte yandan, yakan sıcak hava en çok sokak hayvanlarını etkiledi. Köpekler, kediler ve ördekler sığındıkları ağaç, bank ve çalılık alanlardaki gölgeliklerde korunmaya çalıştılar.
VatandaÅŸ Bilal Sarıgül, balıkçılardan edindiÄŸi balık artıklarını toplayarak, sokak kedilerine getirdi. Onları “gelin kızlarım benim” diyerek yanına çağırarak besleyen Sarıgül, “sokak hayvanlarını koruyalım, onları bir tas su ve yem verelim” dedi.
DiÄŸer yandan, sıcakların 3 Temmuz’a kadar artarak devam edeceÄŸi bildirildi. Özellikle hamile, yaÅŸlı ve çocukların, güneÅŸin dik açı ile geldiÄŸi öğle saatlerinde sokaÄŸa çıkmamaları istendi. 

SAHİL BOMBOŞ… HAYVANLAR PERİŞAN…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Cem Kale

30 Haziran 2017 - 16:09

Onceden sahil seridinde hayvanlar su icebilsin diye otomatik su kaplari vardi ne oldu onlar

Yorum Yazın

Canlı Radyo