Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞTİRİYORLAR

SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞTİRİYORLAR

Anadolu Gençlik Derneği Alaplı Şubesi ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve sağlıklı yetişmelerini sağlamak amacıyla spor faaliyetlerinde bulunurken,  milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları içinde sohbet programları düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği Alaplı Şube Başkanı Rıdvan Türkoğlu, amaçlarının öncelikle  gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, sağlıklı yetişmelerini,  milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu anlamda gençlere yönelik spor faaliyetlerinin yanı sıra sohbet toplantıları düzenlediklerini belirten Türkoğlu, şunları kaydetti: “ Anadolu’nun bağrından çıkmış bir gençlik teşkilatıyız. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi Ankara’da bulunan 81 İlimizde 900 Üzerinde İlçe ve beldelerde hizmetlerine devam ediyor. Aynı zamanda Avrupa’nın birçok ülkesinde hizmet veren dünyanın da en büyük gençlik organizasyonudur. Adımız gençlik, Anadolu’nun bağrından çıkmış bir gençlik teşkilatıyız. Gençlik yarınlarımızın güvencesi ne demişlerdi’ Bir yılını düşünen buğday eksin, on yılını düşünen ağaç diksin, yüzyılları düşünen de gençlik yetiştirsin’. İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır.

Alaplı Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Çağını ülkesini ve dinini en iyi bir şekilde bilen bir gençlik için çabalıyoruz. Şuurlu milli ve manevi değerlerine bağlı kalan ahlaklı ve imanlı bir Gençliğin başı dik alnı secdede bir gençliğin yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İyi yetiştirilmiş nesiller, hayat mücadelelerinde karşılarına çıkan her engeli göğüsleyebilecek, maddi-manevi her çeşit zorluğu yenebilecek ve hiç bir zaman ümitsizliğe düşmeyecektir. Böyle bir şuurdan mahrum talihsizler ise, manevi olarak karamsar bir hayat geçirecek, sonra da sefaletin kuduz dişleri arasında kaybolup gideceklerdir. Bilinçli her Müslüman bunu engelleme çabasında olmalı gençlerin yetiştirilmesine önem göstermeli ve böylece 21. asırda -Allah’ın izniyle şahit olacağımız- İslâm’ın yeniden dirilişine katkıda bulunmalıdır. Muhakkak ki İslâm’ın Âhirzaman’da yeniden dirilişi sahabe misali bir neslin ve kadronun varlığıyla mümkün olacaktır. Ve bu kadro genç bir kuşaktan oluşacaktır.

Ülkemizde artış gösteren malum hadiseler yıllardır haykırdığımız bir gerçeği ortaya koyuyor. Bunun için önce ahlak ve maneviyat derslerimize ağırlık veriyoruz. Başka deyişle ifsada karşı ıslah çalışması yapıyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo