Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sağlık çalışanlarından kadro tepkisi

Sağlık çalışanlarından kadro tepkisi

Yıllardır çalışmalarına rağmen kadroya giremeyeceklerini öğrenince Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istediler


Zonguldak’ta çeşitli kamu hastanelerinde çalışan 105 personel paket ihale usulüyle çalıştıkları gerekçesiyle kadroya giremediklerini ifade ettiler. Personel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. 
Hükümet çıkardığı 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacak düzenlemeyi yasalaşmasının ardından Zonguldak’ta genelindeki hastanelerde paket ihale yapıldığı için kadroya geçmeyecekleri öğrenen yaklaşık 105 kişi hayal kırıklığına uğradılar.
İşçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Aralık’taki açıklamasının ardından bir gün önce işe girenlerin kadroya girdiğini ancak daha eski çalışanlar olarak kedilerinin kadroya geçemeyeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yardım istediler.
"İhale usulündeki değişiklik nedeniyle giremedik"
İl genelindeki hastanelerde personele dayalı hizmet alımıyla çalışanlara kadro verildiği ancak, kendilerinin personel birim fiyatı görülmediği kadroya giremediklerini söyleyen Emine Özgün; "Bizler kamu hastanelerinde toplamda 105 personeliz. 696 sayılı KHK’da personele dayalı hizmet alımıyla çalışan bütün taşeronlara kadro verildi. Bizler ihalemiz paket usulü olduğu için yani personele dayalı çalışmıyoruz. Bizler kadro dışı bırakıldık. 2014’e kadar personele dayalı hizmet ihalesiyle çalışmışız. 2014’te 78/1 maddesiyle yüzde 70 oranı konulmuş ve paket ihaleye dönülmüş. Bizler personele dayalı hizmet anlayışıyla çalışan arkadaşlarımızın ihalesinde malzemenin yanında personel birim fiyatı var. Bizde personel birim fiyatı görülmediği için bizler yokmuş gibi görünüyoruz. 696 sayılı KHK kapsamına bizler ihale usulündeki değişiklik nedeniyle giremedik" belirtti.
"11 yıldır çalışanlar kadro alamadı"
11 yıldır Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde çalıştığını belirten Gülşen Taşten, ise; "11 senedir Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışmaktayım. 6 yıldır ameliyathanede çalıştım. Şu anda yoğun bakım servisinde görev yapıyorum. Hastaların yataklarından, tedavi dolaplarından, hemşire deskinden tutun her türlü alanın dezenfeksiyonunu biz yapıyoruz. Hastalar servislere nakil olduktan sonra yatakların temizliği yapıldıktan sonra yatağın detaylı dezenfeksiyonunu yapmaktayız. Kullanılan tüm cihazlar ekipmanlarıyla, ara parçalarıyla birlikte dezenfeksiyon yapılıp bu aşamalardaki işlemleri de biz hallediyoruz. 11 senedir bu işteyiz. Cumhurbaşkanımızın 4 Aralık’taki açıklamasından sonra bir gün önce işe girenler kadro aldı. Biz 11 senedir bu işi alamadık, hakkımız olan kadroyu almak istiyoruz" dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın4
üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo