Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sağlık çalışanlarından kadro tepkisi

Sağlık çalışanlarından kadro tepkisi

Yıllardır çalışmalarına raÄŸmen kadroya giremeyeceklerini öğrenince CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan yardım istediler


Zonguldak’ta çeÅŸitli kamu hastanelerinde çalışan 105 personel paket ihale usulüyle çalıştıkları gerekçesiyle kadroya giremediklerini ifade ettiler. Personel, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan yardım istedi. 
Hükümet çıkardığı 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamuda çalışan taÅŸeron işçilerin kadroya alınmasını saÄŸlayacak düzenlemeyi yasalaÅŸmasının ardından Zonguldak’ta genelindeki hastanelerde paket ihale yapıldığı için kadroya geçmeyecekleri öğrenen yaklaşık 105 kiÅŸi hayal kırıklığına uÄŸradılar.
İşçiler, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 4 Aralık’taki açıklamasının ardından bir gün önce iÅŸe girenlerin kadroya girdiÄŸini ancak daha eski çalışanlar olarak kedilerinin kadroya geçemeyeceklerini belirterek, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yardım istediler.
"İhale usulündeki değişiklik nedeniyle giremedik"
Ä°l genelindeki hastanelerde personele dayalı hizmet alımıyla çalışanlara kadro verildiÄŸi ancak, kendilerinin personel birim fiyatı görülmediÄŸi kadroya giremediklerini söyleyen Emine Özgün; "Bizler kamu hastanelerinde toplamda 105 personeliz. 696 sayılı KHK’da personele dayalı hizmet alımıyla çalışan bütün taÅŸeronlara kadro verildi. Bizler ihalemiz paket usulü olduÄŸu için yani personele dayalı çalışmıyoruz. Bizler kadro dışı bırakıldık. 2014’e kadar personele dayalı hizmet ihalesiyle çalışmışız. 2014’te 78/1 maddesiyle yüzde 70 oranı konulmuÅŸ ve paket ihaleye dönülmüş. Bizler personele dayalı hizmet anlayışıyla çalışan arkadaÅŸlarımızın ihalesinde malzemenin yanında personel birim fiyatı var. Bizde personel birim fiyatı görülmediÄŸi için bizler yokmuÅŸ gibi görünüyoruz. 696 sayılı KHK kapsamına bizler ihale usulündeki deÄŸiÅŸiklik nedeniyle giremedik" belirtti.
"11 yıldır çalışanlar kadro alamadı"
11 yıldır Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde çalıştığını belirten GülÅŸen TaÅŸten, ise; "11 senedir Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışmaktayım. 6 yıldır ameliyathanede çalıştım. Åžu anda yoÄŸun bakım servisinde görev yapıyorum. Hastaların yataklarından, tedavi dolaplarından, hemÅŸire deskinden tutun her türlü alanın dezenfeksiyonunu biz yapıyoruz. Hastalar servislere nakil olduktan sonra yatakların temizliÄŸi yapıldıktan sonra yatağın detaylı dezenfeksiyonunu yapmaktayız. Kullanılan tüm cihazlar ekipmanlarıyla, ara parçalarıyla birlikte dezenfeksiyon yapılıp bu aÅŸamalardaki iÅŸlemleri de biz hallediyoruz. 11 senedir bu iÅŸteyiz. CumhurbaÅŸkanımızın 4 Aralık’taki açıklamasından sonra bir gün önce iÅŸe girenler kadro aldı. Biz 11 senedir bu iÅŸi alamadık, hakkımız olan kadroyu almak istiyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın4
üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo