Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAATLERCE BEKLEDİLER!.

SAATLERCE BEKLEDÄ°LER!.

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde “EreÄŸli Ä°lkokulu’nda” gerçekleÅŸen kan bağışı kampanyasında, bağışçılar adeta birbirleriyle yarıştı. Yüzlerce ünite kanın toplandığı sosyal etkinlikte, uzun kuyruk oluÅŸtu.


Karadeniz EreÄŸli Kızılay Åžube BaÅŸkanı Yusuf Oktay, Kırmacı Mahallesi’ndeki okulda düzenlenen etkinlikte EreÄŸli FM’e açıklamasında, ilkokul öğrencilerinin kan bağışlarına çok duyarlı olduklarını söyledi. Öğrencilerin, ailelerini adeta zorla okula getirerek bağışa destek olduklarını belirten Oktay, şöyle dedi:

İlkokul farkı!..

“Bu kalabalık, lise ve ortaokullarda bu kadar olmuyor. Ä°lkokullardaki çocuklar, anne ve babalarını kollarından tutup ’muhakkak benim için kan vereceksin’ diyorlar. Ailelerde bu çocuklarımıza uyarak kan vermeye geliyorlar. Bu gün burada, yetiÅŸtiremeyeceÄŸimiz kadar bir yoÄŸunluk var. Burada, kan vermek için 3 saat bekleyen vatandaşımız var.

Ä°ki saat içinde 60 ünite kadar kan topladık. Süre bitinceye kadar 200 ünite kan toplamış olacağız. Okul müdürümüz saÄŸ olsun sistemi çok iyi ayarlamış.”

Uzun: Profesyonelce yapıyoruz

EreÄŸli Ä°lkokulu Müdürü Tuncay Uzun’un ise bu yıl ikincisini yaptıkları kampanyaya profesyonelce hazırlandıklarını anlatarak ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:

“Bu yıl, bu etkinliÄŸi daha profesyonelce yapıyoruz. Aynı gün veli toplantısını da gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz için bir taÅŸla iki kuÅŸ vurmuÅŸ olduk. Velilerimiz, bu iyilik hareketine destek vermiÅŸ oldular. Kalabalık olmasının diÄŸer bir sebebi de; EreÄŸli halkı, bu tür hareketlere çok sıcak bakan bir halktır. Katılımcılara çok teÅŸekkür ediyorum. Kan için ihtiyaç sahibi olmak ÅŸart deÄŸil. Kar verme olayı her 4 ayda bir olması lazım.

Bu tür iyilik hareketlerimizi okul olarak sürdüreceÄŸiz. GeçtiÄŸimiz yıl iki engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye bağışımızı olmuÅŸtu. Yine bir görme engelli vatandaşımıza ’sen benim gözümsün’ kampanyası adı altında görme engelli bilgisayarı verdik. Aynı uygulamalara devam edeceÄŸiz.”

Ereğli İlkokulu ve Kızılay işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 200 ünite kan toplandı.

SAATLERCE BEKLEDÄ°LER!.

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde “EreÄŸli Ä°lkokulu’nda” gerçekleÅŸen kan bağışı kampanyasında, bağışçılar adeta birbirleriyle yarıştı. Yüzlerce ünite kanın toplandığı sosyal etkinlikte, uzun kuyruk oluÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo