Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Saat yine 09.05…

Saat yine 09.05…

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünde, yurtta olduÄŸu gibi Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde de tören gerçekleÅŸtirildi.


Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende, protokol çelenkleri Anıta konuldu. Ä°ki dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada önce göndere çekilen 3 adet Türk Bayrağı sonra yarıya indirildi.  
Saat 09.05’i gösterdiÄŸinde ise hoparlörlerden siren sesi dinletildi. Denizdeki gemilerden klakson çalındı. Tören alanı dışındaki vatandaÅŸlar saygı duruÅŸunda bulundu. Trafikteki seyir halindeki sürücüler kontak kapattı, araç indi ve hazır vaziyeti aldı. Buradaki resmi tören sona erdi.

Resmi program dışındaki çelenkler
Programın bitiminde de aralarında CHP, ADD, ÇYDD, Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi ve TEMAD’ın olduÄŸu sivil toplum kuruluÅŸları baÅŸkan ve temsilcileri Anıta çelenk bıraktılar.
CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakcı, gurup adına yaptığı konuÅŸmada, Atatürk hatıralarına yapılan saldırıları hatırlatarak, “Bugün ulusal birlik ve beraberliÄŸimize, tam bağımsız, özgür, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve devletimizin kuruluÅŸ felsefesini oluÅŸturan Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Atatürkçü unsurlara yönelik sistematik saldırılar pervasızca, hayasızca ve acımasızca aralıksız olarak devam etmektedir” diye konuÅŸtu.
“Herkese düşen en büyük görev”
Saldırıların, Büyük Türk Milleti tarafından demokratik yöntemlerle püskürtüleceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğin ifade eden Ocakcı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e baÄŸlılığını ve sevgisini, ülkenin dört bir yanında ortak bir düşünce ve ortak duygularla ifade ettiÄŸi, O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiÄŸi bugün, herkese düşen en büyük görev, O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in deÄŸerlerini her koÅŸulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ãœlkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulu Önderimiz, kurtuluÅŸ sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır.”

Saat yine 09.05…

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünde, yurtta olduÄŸu gibi Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde de tören gerçekleÅŸtirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo