Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAAT 18:00 ’DA BEKLİYORUZ!..

SAAT 18:00 ’DA BEKLÄ°YORUZ!..

91.7 frekansından yayın yapan radyonuz EreÄŸli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında 8 Mart Kadınlar Günü ve kadına ÅŸiddet konuları konuÅŸuldu.


Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduÄŸu programa konuk olarak katılan Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi Åžube BaÅŸkanı Öznur Özkök ile ÇaÄŸdaÅŸ yaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Ayfer Sart, ’kadın neden ÅŸiddet görüyor’, ’kadına ÅŸiddetin engellenmesi için neler yapılmalı’, ’günümüz gençliÄŸinde bayanın yeri’ gibi konular tartışıldı.
Kapan’ın, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle çeÅŸitli araÅŸtırma ÅŸirketlerinin anket sonuçlarından örnekler de verdiÄŸi programda konuklar, kadına ÅŸiddetin önüne ancak eÄŸitim seviyesinin yükseltilmesiyle geçilebileceÄŸine vurgu yaptılar.

KUTLANMAYACAK, TEPKÄ° VERÄ°LECEK
Bayan Özkök ile Bayan Sart, görev yaptıkları derneklerinin kuruluş amaçları ile aktivitelerini de aktardıkları programda asıl dikkatleri ise bugün gerçekleştirecekleri etkinliğe çevirdiler.
Zira, bir çok dernek ve sivil toplum kuruluÅŸunun aldığı kararla, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamayacaklarını belirten Sart ile Özkök, ÅŸunları söylediler: “Ortaya çıkışında 129 kadın işçinin ölümü olan bir gün neden kutlanır anlamış deÄŸiliz. Kaldı ki son yıllarda ülkemizde artış gösteren kadına ÅŸiddet, taciz ve baskılar ortadayken böyle bir kutlama yapamazdık. Bunun için de, saat 18.00’de Çınaraltı mevkisinden sahil bandı boyunca Atatürk Anıtı önüne kadar elimizde çeÅŸitli dövizlerle yürüyeceÄŸiz. Burada saygı duruÅŸunda bulunup, Ä°stiklal Marşı okuduktan sonra da sessizce dağılacağız.
Hiçbir siyasi amacı olmayan bu etkinliÄŸimizde, kadına destek için tüm halkımızı yürüyüşümüze davet ediyoruz.”

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Öte yandan, bugün saat 12.00’de Cumhuriyet Kadınları Åžubesi binasında toplanan dernekler; Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi Åžubesi, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Åžubesi, ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi Åžubesi, EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi, EreÄŸli Lisesi Mezunları DerneÄŸi, EÄŸitim-Ä°ÅŸ Ä°lçe TemsilciliÄŸi, Kandilli’liler DerneÄŸi, SaÄŸlık Emekçileri Ä°lçe TemsilciliÄŸi, EreÄŸli Sanat Kurumu DerneÄŸi, Alevi BektaÅŸi Kültür DerneÄŸi ve DSP ilçe örgütü baÅŸkan ve yöneticileri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla gerçekleÅŸtirecekleri yürüyüşe halkı davet ettiler.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo