Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

REZALET!.

REZALET!.

Ereğli’de, et ve et ürünleri satışı yapan bir firmaya baskın yapıldı. Ortaya çıkan görüntüler şok etkisi yarattı.

 

Ereğli Belediyesi, Ruhsat Denetim, Veteriner İşleri, Zabıta ve Plan Proje Müdürlükleri Unpazarı Caddesi’nde Göktekin Gıda’da inceleme yaptı.  Ekiplerden bazıları et ve ürünlerinin bulunduğu firma içinde, diğerleri ise etleri soğutmada kullanılan klimaların bulunduğu bina dışında denetim yaptı. 
Denetimler sonrası, zabıta çalışanlarınca firma içinden çıkartılan yaklaşık 10 kilogram ağırlığında büyük baş hayvandan alınma işkembe ve yine aynı ağırlıkta olduğu düşünülen  ’taşlıktan’ yapıldığı öne sürülen kavrulmuş kıyma ekip aracına konuldu. 
Olan biteni meraklı gözlerle takip eten vatandaşlardan bazıları, araca konulan etleri görünce, ’bunları bize mi yediriyorlardı?’ diyerek duruma tepki gösterdi. Bu sırada ise Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip, yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşı tedbir aldı.

TUTANAĞI İMZALAMADI 
Firma sahibi Mehmet Göktekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, firmasını savundu. Yaşadığı duruma anlam veremediğini belirten Göktekin, “ne ile suçlandığımızı bilmiyoruz. Denetim amaçlı geldiklerini söylediler. Bir sürü arkadaş girdi içeri. Klimalarımızı sökmek istediler. Bizde, ’etlerimiz bozulur’ dedik. Yasal haklarımızı arayacağız” dedi. 
Gazetecilerin, “bozuk kıymayı ne yapacaktınız?” sorusu üzerine ise firmada aşçı olarak görevli bayan çalışan yanına çağıran Göktekin, soruyu çalışanın cevaplamasını istedi. İsmi öğrenilemeyen personel, “Bu benim hatamdı. Onu, (kıyma) personelin yemesi için ben kavurmuştum ama kullanmadım, bozuldu. Bugün de çöpe atacaktım ama fırsat olmadı” diye konuştu.
Diğer yandan, Zabıta ve polis ekipleri, daha sonra aynı firmanın Erdemir Caddesi güzergahındaki şubesine de giderek aynı denetimlerini yaptı. Denetimler sırasında zabıtaların iş yerinden çeşitli et ürünlerini çıkardıkları gözlendi.
İş yeri sahibi Göktekin ise zabıta ekiplerinin her iki iş yeri için hazırladığı tutanağı imzalamadığı görüldü. Ekiplerin ise hazırladıkları tutanakların ardından yasal süresi içinde de mühürleyerek ’iş yeri kapatma işlemi’ uygulayacağı öğrenildi.

REZALET!.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo