Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Rektör Özer Ankara’daki Saldırıyı Kınadı

Rektör Özer Ankara’daki Saldırıyı Kınadı

Ãœniversitelerarası Kurul BaÅŸkanı ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Ankara’da gerçekleÅŸtirilen terör saldırısını kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, kirli emellerine ulaÅŸmak için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen terör gruplarının dün suçu yalnızca sokaktan geçmek olan vatandaÅŸları, gözlerini kırpmadan hayatından ettiÄŸini belirtti.

Türkiye’nin deÄŸiÅŸik yerlerinde askere, polise ve kamu görevlilerinin yanı sıra masum vatandaÅŸlara karşı yapılan terör eylemleriyle Ankara’da sivil vatandaÅŸları hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Özer, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Ä°nsanlarımızın serbestçe dolaÅŸma hakkı bulunan sokakları, ÅŸehirleri korkulacak yerler haline getirmeye çalışan bu gruplar, hain emellerine asla ulaÅŸamayacaktır. Ankara’daki saldırıyı gerçekleÅŸtirenlerin amacı, devletimizin terörle haklı, baÅŸarılı ve etkili mücadelesini zaafa uÄŸratmak adına farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Asırlardır doÄŸusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle kopmayan bir kardeÅŸlik bağıyla birbirine baÄŸlı olduÄŸumuz bu topraklarda, gözü dönmüş teröre karşı saÄŸduyuyu elden bırakmadan yapılan hain saldırılara karşı kardeÅŸlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden sabırla tek vücut olmaya devam edeceÄŸiz. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye ve terörün yanında deÄŸil karşısında yer almaya davet ediyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyeceğini ifade eden Özer, milletin kararlılığı, devletin gücü ve imkanlarıyla bu saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin tespit edilerek gereken cezanın verileceğine inançlarının tam olduğunu belirtti.

Özer, milletin huzurunu, ülkenin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil ÅŸifa diledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo