Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak Gençlerle Buluştu

Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak Gençlerle Buluştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi, Prof.Dr. Binnur Yeşilyaprak’ı gençlerle buluşturdu.


Kdz. EreÄŸli halkını bilgilendirmek amacıyla çeÅŸitli konularda paneller ve söyleÅŸiler düzenleyen Kdz. EreÄŸli Belediyesi, ’21. Yüzyılda Gençlerin Kariyer YolculuÄŸu’ adlı söyleÅŸi de Prof. Dr. Binnur YeÅŸilyaprak’ı gençlerle buluÅŸturdu.

Halkı çeÅŸitli konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Bülent Ecevit Ãœniversitesi ve Sivil Toplum KuruluÅŸları iÅŸbirliÄŸi içinde çeÅŸitli paneller, söyleÅŸiler ve çalıştaylar düzenleyen Kdz. EreÄŸli Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürlüğü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik TopluÄŸu ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda bir söyleÅŸiye daha imza attı.

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin yoğun bir katılım gösterdiği söyleşide, Prof.Dr. Yeşilyaprak, gençlere sevdiği işi yapmalarını önerirken, başarının temelinin ise doğru bilginin doğru yerde ve doğru zamanda kullanılmasından geçtiğini belirtti.

 

“SevdiÄŸiniz iÅŸte baÅŸarılı olun, baÅŸarılı olduÄŸunuz iÅŸi sevin”

Öğrencilere çeşitli alışkanlık hareketleri yaptırarak paneli daha da renkli ve ilginç bir hale getiren Prof.Dr. Yeşilyaprak öğrencilere özetle, şu ifadeleri kullandı;

“Siz geleceÄŸimiz gençlerin kariyer geliÅŸim sürecince özellikle geçiÅŸ aÅŸamalarında karşılaÅŸtığı beklenen ve beklenmeyen durumlarda deÄŸiÅŸikliklerle baÅŸ edebilmesi ve yeni rollere uyum saÄŸlayabilmesi gerekiyor. Yale Ãœniversitesi’nden Prof.Amy Wrzesniewski insanların mesleklerine ve iÅŸlerine yönelik bir araÅŸtırmasında, insanların çoÄŸu zaman sevdikleri iÅŸlerde daha çok baÅŸarılı olmalarından daha çok; BaÅŸarılı oldukları iÅŸleri sevdiklerini ortaya koymuÅŸ. Çünkü baÅŸarı ilgiyi arttırıyor, ilgi beceri ve geliÅŸimini saÄŸlıyor. Gençler, kendinizi sevin ve kendinizi keÅŸfedin. Gerçekli olun, kendi özelliklerinizi tanıyın ve sınırlarınızın farkında olun. YaÅŸam boyu öğrenci olun. Bilgi kazanmanın sonu yoktur. Bilgi ne zaman bilgeliye dönüşürse, doÄŸruyu bulmuÅŸsunuz demektir. Günümüzde kariyerimizi yönetmek için, sürekli geliÅŸime açık olmalısınız. GeliÅŸmekte ve deÄŸiÅŸmekte olan kendinizi keÅŸfedin ve alternatif düşünme yollarınızı öğrenin. Olaylara paradoksal bakış açınızı geliÅŸtirin. “

 

Belediye ve BEÃœ’den Prof. Dr. YeÅŸilyaprak’a plaket ve teÅŸekkür

Kdz. EreÄŸli Belediyesi adına Sosyal Ä°ÅŸler Müdürü Mehmet Aksoy tarafından çiçek ve çeÅŸitli hediyeler verilen Prof.Dr. YeÅŸilyaprak’a katılımlarından dolayı öğrencilere ve üniversite hocalarına da teÅŸekkür edildi. Bülent Ecevit Ãœniversitesi Dekan Yardımcıları da söyleÅŸiden dolayı YeÅŸilyaprak’a bir plaket verilirken, söyleÅŸi sonrası öğrenciler de Prof.Dr. YeÅŸilyaprak ile bol bol hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo