Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!..

PAZAR GÃœNÃœNE DÄ°KKAT!..

Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu saÄŸlamak amacı ile yaz saati uygulamasına geçilecek. Peki saatler ne zaman ileri alınacak? 

Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu saÄŸlamak amacıyla bu yıl yaz saati uygulamasına 27 Mart Pazar günü gece saat 03:00’ten itibaren geçilecek. Yaz saati uygulaması ile saatler 1 saat ileri alınacak. Yeni uygulama ile memurların mesai saatleri de deÄŸiÅŸecek.

MEMURLARIN MESAÄ° SAATLERÄ°..

Yeni uygulama ile birlikte memurların çalışma saatleri 28 Mart Pazartesi’den itibaren 08:30 - 12:00 ile 13:00 - 17:00 olarak yeniden deÄŸiÅŸecek.

Ä°stanbul ValiliÄŸi Kış saati uygulamasından sonra memurların mesai saatlerini 08:00 - 12:00 ile 12:30 - 16:30 olarak güncellemiÅŸti.

YAZ SAATÄ° UYGULAMASI NEDÄ°R?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda deÄŸiÅŸtirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbaharbaÅŸlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. ÇaÄŸdaÅŸ yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya baÅŸladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

YSU’da ara sıra meydana gelen kaymalar baÅŸka zorlukları da beraberinde getirir. Bundan dolayı, zaman kaydetmede ve görüşmelerle yolculukların ayarlanmasında, faturalandırma, arÅŸivcilik gibi iÅŸlerde, tıbbi cihazların ve iÅŸ makinelerinin kullanımı ile uyku düzeninde sorunlar meydana gelir. Yazılımlar genellikle bilgisayarların saatlerini otomatik olarak ayarlar. Ne var ki, bunun sınırları vardır ve özellikle YSU kuralları deÄŸiÅŸtiÄŸinde hata olasılığı artar.

HÃœRRÄ°YET

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo