Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

PATRONLARDAN ‘EKONOMİ’ ÇAĞRISI

PATRONLARDAN ‘EKONOMİ’ ÇAĞRISI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Arslan Keleş, Hazine ve Maliye Bakanlığı Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan enflasyonla mücadele programına destek verdiklerini söyledi.
Keleş, yönetim kurulu Oda yöneticilerini de katıldığı aylık bilgilendirme toplantısında yaptı konuşmada, "ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir" dedi.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Odalar Borsalar'ın her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Keleş, şu sözlerle konuştu:
"81 İl ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminim. Ereğli TSO olarak tüm oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyorum. İnanıyorum ki Ereğli olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız.”

ODA, NELER YAPIYOR?
Odanın yaklaşık 1,5 aydır faaliyetlerine ilişkin de bilgiler aktaran Keleş, özetle şu ifadeleri kullandı:
"Hep geziyor, gezme tozma gibi görülebilir ama hiçbir tanesinde kendimize ayırdığımız bir saat yok, hepsi ile dolu dolu, şehrimizde olmayanları görme adına çok ciddi kazanımlar elde ettiğimiz görüşme ve ziyaretler oldu.
TOBB aracılığı ile ilçemizde 851 öğrenciye bot yardımı yapıldı. Bu yardımları basında kullanmak istemedik. Bize Milli Eğitim'den aldığımız listelere göre yardımlar yapıldı. İnşallah yardımlar doğru yere ulaşmıştır.

“KAMPÜSÜ” YENİDEN MASADA!
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü ile Ereğli Eğitim Kampüsü konusunu konuştuk. Bunun ile ilgili olarak valimizin de katılımı ile önümüzdeki hafta rektör hocamızın da katılacağı toplantı tertip edilecek. Burada konu enine boyuna masaya yatıracağız. Doğru olanı yapmak için çalışacağız. Hassasiyetimiz nerede olması gerektiği konusunda zaten tavrımız belli. Rektör hocamız da aynı şeyi düşünüyor. Biz gerekli alt yapıyı hazırladık, TOBB Başkanı, milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızın haberi var.

"YÜK ALMAZ YÜK VERİR"
Gerçekten Ereğli için çok güzel işler yapacağına inandığımız bir Kaymakamımız var. Sorun çözme odaklı, iş yapma odaklı. Yük almaz yük verir, bizim yük verecek insanlara ihtiyacımız var. Zonguldak'ın 5 milletvekili var, onları da ziyaret ettik, 5 milletvekilimizi de odamızda ağırlayacağız.
Şehrimizde huzurun, iş yapma şeklinin hayata bakışın tekrar değişmesi gerekir. Dünya hızla değişiyor, ülkemiz de aynı şekilde, ilçemizin buna ayak uydurması gerekiyor. Varsa eksiklikler bizde bu şehrin paydaşı olarak bizde varız, biz bunları söyleyeceğiz. Kişisel olarak kimseyle kavgamız olmayacak. Kimse beni ve arkadaşlarımızı sevmek zorunda değil, biz iş yapacağımız kişilerle iyi ilişkiler kurmak zorundayız. Bizim işimiz bu.

“KÜSMECE, DARILMACA YOK”
Odamızın her faaliyetini çok dikkatli yapıyoruz. Her kuruşunu dikkatli harcamaya çalışıyoruz. Bu paralar bizim değil üyelerimizin kazançları ile verdikleri paradır. Çünkü bunun hesabını bize Allah sorar. O yüzden bu konuda dikkatli olmak zorundayız. Tüm meclis toplantılarımızı düzenli olarak yapıyoruz, geçen ay da yapılmayanı yaptık. Tüm komite başkanlarını toplantıya davet ettik ve meclisi 27 kişi ile yaptık. İstiyoruz ki şehrin sorunları burada konuşulsun ama maalesef şehrin sorunları burada konuşulamıyor. Kutuplaşma istemiyoruz ama maalesef bazı arkadaşlarımızın hazımsızlıklarından ötürü kutuplaşmada ısrarcılar.
Gizli saklı bir şey yok, her şeyimiz şeffaftır. Odaya geldiğimiz ilk gün Ticaret Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. Müfettiş görevlendirme yazısı geldi, gelecek defterleri geçmiş döneme, 10 yıla ilişkin bakacak. Temiz alacağız, temiz bırakacağız. Küsmece, darılmaca yok.

"MAAŞLARDA DÜŞÜŞ OLMAYACAK"
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştük. ‘Bu şehirle ilgili ne düşünüyorsunuz’ dedik. 2019 yılı, Ereğli açısından üretim açısından da karlılık açısından da verimli bir yıl olacağın OYAK Yönetim Kurulu söyledi. Çalıştırmış oldukları sağladıkları istihdamda düşüş olmayacağı, maaşlarda da düşüş olmayacağını belirtti"

SPOR AÇIKLAMALARI!!!
Keleş, ilçede sportif faaliyetlerin arttırılmasına yönelik te konuştu. Erdemir'in üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Amatör spor kulüplerine Erdemir tarafından malzeme verilmekle sosyal sorumluluğun yerine getirilemediğini öne sürdü.
Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk parolası ile yoluna devam eden Karadeniz Ereğli Belediyespor’a da eleştiri getiren Keleş, yöneticilerin takımı kurmakta olağanüstü emek harcadığını, büyük fonlar aktardıklarını kaydetti. Buna karşılık ise teknik heyet ve futbolcuların, üzerlerine düşenleri fazlasıyla yerine getirmeleri gerektiğini ileri sürdü.  

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo