Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 YILLIK BİLANÇO

5 YILLIK BİLANÇO

Zonguldak’ta son 5 yılda "pat pat" tabir edilen tarım araçlarıyla yapılan trafik kazalarında 5 kiÅŸinin öldüğü, 501 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Alaplı Kaymakamlığı ve Ä°lçe Jandarma Komutanlığınca  kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda köy ve mahalle muhtarlarına "pat-pat" kullanımı ve kazalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Alaplı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, yaptığı konuşmada, son 5 yılda kentte 211 "pat pat" kazası meydana geldiğini söyledi.

Söz konusu kazalarda 12 kiÅŸinin öldüğünü, 501 kiÅŸinin yaralandığını anlatan Balci, "Ä°l genelinde 9 bin 784 ’pat pat’ var. Tarım araçları bahçe ve tarla iÅŸlerinde çapa makinesi olarak kullanılması maksadıyla üretilmiÅŸ. Bu tür araçların uygunluk belgeleri bulunmamasından dolayı trafik kuruluÅŸlarınca tescil iÅŸleri de yapılmamakta. Karayollarına çıkarak yükümlülüklere uymayan kiÅŸilere 88 lira idari ceza kesilmektedir" diye konuÅŸtu.

 Alaplı Kaymakamı AltuÄŸ ÇaÄŸlar da köylerde "pat-pat" denilen tarım araçlarını büyüklerden çok çocukların kullandığını vurguladı.

Tarım araçlarının motorlarının şanzıman takılarak ulaşım amaçlı kullanıldığına dikkati çeken Çağlar, "Maalesef karayolunda kullanılması yasak olmasına rağmen birçok ölümlü kaza meydana geliyor. Bu araçlara sadece 88 lira ceza kesilebiliyor" dedi.

Toplantıda muhtarların soruları da yanıtlandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo