Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL İNSANLARI ZİYARET ETTİ

ÖZEL İNSANLARI ZİYARET ETTİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Yaklaşan Mahalli Seçimlerde Karadeniz Ereğli’de AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Yeminli Mali Müşavir Erol Şahin’in, ‘destek’ ziyaretlerini sürdürdüğü bildirildi.
Şahin’in, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne giderek kurumun başkanı İsmail Şentürk’ü ziyaret ettiği, dernek üyeleri ile görüştüğü belirtildi. Şentürk, ziyarette, taleplerini ilettiği Erol Şahin’e yönelik şunları kaydetti:
“Engelli olmak kişinin kendi tercihi değil. Yola çıkan birisi akşam eve engelli olarak dönmek istemiyor. Buradaki bir arkadaşımız madende, diğer arkadaşımız trafik kazasında, ben başka, öbürü doğuştan sakatlandı. Yani bir şekilde durumuna engellilik meselesi geliyor. Burada belediyeyi gündeme getirmemizin sebebi; olurda ileride belediye başkanı olursanız sizden şimdi alacak yazıyoruz. Belediye başkanı olursanız biz şimdiden sizden peşin peşin bunları istemiş olalım. Sizden günü geldiğinde de alalım istiyoruz.”

Erol Şahin ise ilçe başkanlığı döneminde engelliler için güzel çalışmalar yaptıklarını, halense engellilerin rahat yaşamı için çaba sarf ettiklerini öne sürerek şu sözlerle konuştu:
“Yapılacak çok işimiz var başkanım. Benim ilçe başkanı olduğum zaman şu anki Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde engellilerle ilgili bir yasa çıkarttık. Engellilerimize maaş bağlanmasıyla ilgili. Benim ilçe başkanlığını bıraktığım zaman 990’a ulaşmıştı bu sayı. Kamu kurum ve kuruluşlarında engellilerimize maaşların bir an önce bağlanması için işlemleri hızlandırıyorduk. O dönemde Türkiye’de çok kötü bir manzara vardı. Bir anne yada babayı düşünün evde zapt edilemeyecek durumda bir çocuğu vardı. Sabah onu eve bağlayıp ekmek parası kazanmaya gidiyordu. Akşam eve geldiğinde çocuğunu çözen bir durum vardı, böyle bir Türkiye’de yaşıyorduk. Şimdi ne oldu? Asgari ücretinde üzerinde engelli bakım maaşı var dolayısıyla işe gitmek zorunda kalmıyor. Bu sıkıntıların bir kısmını aştık.
Başkanımızın da söylediği gibi bizim okullarımız, sinemamız, havuzlarımız, parklarımız, bahçelerimiz ve yollarımızın hepsinin engelli kardeşlerimizin hizmetine uygun hale getirilmesi gerekir. Türkiye genelinde engelli sayısı toplam nüfusun yüzde 10’undan daha fazla. Bu sayının içerisinde başkasının yardımına muhtaç olmayanlarda var. Ama başkasının yardımına muhtaç engelli kardeşlerimizin sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Dolayısıyla engellilerin sorunlarını çözmek sadece belediyenin de meselesi değil. Bu herkesin meselesi. Çünkü hepimizin ailesinde, komşusunda yakınında engelli bireyler var.
Bir başka şey yarın biz yada bir yakınımızın başına kaza gelip engelli olmayacağının bir garantisi var mı? Yok. O zaman toplumdaki her fert; işadamından, memuruna, belediyesinden, kaymakamlığına, derneklerden, vakıflarına herkese görev düşüyor. İsmail başkanım burada çok büyük bir görev ifa ediyor. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için büyük bir mücadele veriyor.
Çok başarılı işlerde yaptı. Ama bu çalışmaların desteklenmesi gerekiyor. Sadece belediye değil, elbette belediye üzerine düşeni yapacak. Çevremizdeki büyük şirketler de üzerine düşeni yapmalı. Belediye Başkanı olursam ben şimdiden size söz veriyorum. Başkanım beni geçmişten bu yana çok iyi tanıyor. İsteklerinin tamamını karşılamaya çalıştık. Hiçbir zaman reddetmedik. Bizim sorunları bir anda hepsini bitirme şansımız yok. Ama her yıl geçen yılın üzerine bir şeyler koyup üç-beş sorunu daha çözebiliyorsak bu bir başarıdır.”
Daha sonra Şahin, isteklerini dinlediği dernek üyelerine, belediye başkanı olması durumunda taleplerinin yerine getireceğini söyledi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo