Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN PANEL

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN PANEL

Karadeniz Ereğli’de ‘Özel Gereksinimli Bireylerde Beslenme Bozuklukları ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenledi.


Edinilen bilgiye göre ilce belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince organize etilen etkinlik Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bekir Fatih Meral katıldı. Meral, otizm konusunda erken tanının önemine değindi sözlerinde, çocuklardaki beslenme alışkanlıklarının sağlıklı olmasına dikkat çekti. 
Özel çocukları olan ailelerin sorularını da yanıtlayan Meral, şöyle dedi:
“Otizmli çocuklar diğer çocukların yediği gibi sağlıklı ve dengeli beslenmeli. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor. Otizmli çocukları, diğer çocuklardan ayırmamaya dikkat etmeliyiz. Özel çocukların gittiği okullarda sınıflara velilerde girebilmeli. Çünkü bizim özel eğitim okulları sanki laboratuar gibi. Özellikle bu eğitimi veren öğretmenlerde öğrencilerin evlerini ziyaret ederek çocukların davranış biçimlerini gözlemlemeli. Aileler de günümüzdeki işlenmiş gıdaları çocuklarının daha fazla tüketmemesine dikkat etmeli.”
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, “bugün ilçemizin altyapısı, güvenliği ve ihtiyaç duyulan diğer projelerini nasıl bitirdiysek, özel ailelerin istedikleri sosyal donatıları yapmaya hazırız. Bu konuda üniversitelerimiz, bilim adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel çocukları olan ailelerimiz ve milli eğitim işbirliği içinde bize sunulan projeler üstünde gelin beraber çalışalım. Dün olduğu gibi bugünde yarında özel ailelere destek vermeye devam edeceğiz” sözleriyle konuştu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo