Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

OYAK Maden Metalürji Grubu..!

OYAK Maden Metalürji Grubu..!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Yönetim Kurumu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, OYAK Maden Metalürji Grubu’nun, 2017’yi başarı ile tamamladığını bildirdi.


Erdemir’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem, ’sürdürülebilir büyüme ve karlılık’ hedefi doğrultusunda, OYAK üyeleri ve ülke menfaatleri göz önünde bulundurularak hareket etmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Grubun verimli, sürdürülebilir ve etkin üretim süreçleri ile kapasite kullanımındaki artışı mali tablolara da yansıdığını anlatan Erdem, şunları kaydetti:
“Grubun 2017 yılı kapasite kullanım oranı, yüzde 72 olan dünya ortalamasının üzerinde yüzde 97 olarak gerçekleşti. Yüksek kapasite kullanımının yanı sıra üretim aşamalarındaki verimliliğin artırılması da finansal başarıda etkili oldu. 2017 sonuçlarına göre Grubun satışları 8 milyon 960 bin ton seviyesinde gerçekleşti ve satış gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 artış ile 5 milyar 100 milyon ABD Doları, FAVÖK’ü ise yüzde 67 artışla 1 milyar 500 milyon ABD Doları oldu. İhracatını da bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 artıran Grup, Güney Amerika’dan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada toplam 45 ülkeye 1 milyon 2 bin ton ihracat gerçekleştirdi.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK
Ülkemizin sürekli artan yassı çelik ihtiyacını karşılamanın yanında Türkiye sanayisinin dışa bağımlılığını azaltacak, yerli üretimin önünü açacak adımlar atıyoruz. Bu adımların karşılığını da hem ülke sanayimizin gelişiminde hem de kurumumuzun finansal sonuçlarında görüyoruz. Bilanço büyüklüğümüz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 7 milyar 5 milyon ABD Doları oldu. 2017’de piyasa değerini en çok artıran şirketlerden biri olduk. Finansal başarı bir yana, çelik sektörünün okulu olarak ülkemiz sanayisine katma değer yaratmaktan dolayı gururluyuz.

İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Türk çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla OYAK Maden Metalürji Grubu, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dahil edecek. Yapılacak tesis Grubumuzun amiral gemisi Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo