Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

OSMANLI ÇİLEĞİ

OSMANLI ÇİLEĞİ

Karadeniz Ereğli’de, Osmanlı Çileği kullanılarak yapılan pastaların yarıştığı etkinlikte kazanan belli oldu.


Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği’nce üretilen en güzel Osmanlı Çileği ve bu çilek kullanılarak pişirilen pasta yarışması gerçekleştirildi.
Amfi Tiyatroda düzenlenen ‘Çilek tadında yarışmalar’ etkinliğinde ev hanımları Osmanlı çilekli pasta, üreticilerde en güzel Osmanlı çileği için yarıştı, dereceye girenlere altın hediye edildi. 
Uysal: “Osmanlı Çileği’nin coğrafi işaretlemesi yapıldı” 
İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Ramazan ayı nedeniyle bu yılki Osmanlı Çileği etkinliklerini erkene aldıklarını belirterek şöyle dedi:
“Şuan Osmanlı Çileğinin aromasının tam oluşmadığını biliyoruz. Etkinlikleri Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle erkene aldık. Önümüzdeki yıllarda da Osmanlı Çileğini desteklemeye ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Osmanlı Çileği etkinliklerimizi de artırarak sürdüreceğiz. Biz Belediye olarak Osmanlı Çileğini coğrafi işaretlemeye aldırdık. Dünyada özellikle İtalya gibi İspanya gibi ülkeler sadece coğrafi işaretlemeden çok büyük para kazanıyorlar ve istihdam sağlıyorlar. Örneğin bugün bir İtalya 132 bin üreticiye iş imkanı sağlıyor. Bu açıdan coğrafi işaretlemeye biz Osmanlı Çileğini aldırdık. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da bu tür etkinliklerin önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Toplam 30 üreticinin yer aldığı yarışmada Çağla Doğan birinci, Dilek Yavuz ikinci ve Binnur Doğan üçüncü oldu. 
Diğer kategoride ise süslenen Osmanlı çileklerinin kokusu ve ambalajları vatandaşların da yoğun ilgisini gördü. Yarışma sonunda Elif Öğüt birinci, Emine Yaman ikinci ve Ali Babaoğlu üçüncü oldu. 
Yarışmada dereceye girenler 5, 3 ve 2’er altınla ödüllendirildi. Derece alamayanlar ise 1’er altın teşvik ödülü kazandı.
Etkinlikler kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ve yerel müzik oyunları sahnelendi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo