Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi…

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi…

TaÅŸtan: “2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Cem Evmimizin önünde yapacağımız aÅŸure etkinliÄŸimize ilçemizde tüm canları, tüm dostları bekliyoruz”


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Alevi Kültür Dernekleri EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Mehmet TaÅŸtan, “Muharrem ayı, insanlık için yastan çok fazlasıdır” dedi.
Alevi Kültür Dernekleri’nin Kavaklık Mahallesi’ndeki EreÄŸli Cem Evi’nde, 30 Ekim Cumartesi günü 10 Muharrem Orucu lokması yendi. Yemek öncesi dua edildi, ’Allah Allah’ denildi.
Şube Başkanı Mehmet Taştan, yenilen yemek sonrası gazetecilere açıklamasında, Muharrem ayının tarihin en büyük katliamına tanıklık ettiğini söyledi. 680 yılının 10 Ekiminde peygamber soyuna Yezit tarafından vahşice soykırım uygulandığını hatırlatan Taştan, şöyle dedi:

Lanetle ve nefretle anıyorsak…
“Bu olay insanlık tarihinin gördüğü en büyük ve en dramatik katliamdır. Yezit kötülüğün, düşmanlığın en üst noktasıdır. Dünyadaki kötülüğün, düşmanlığın kinin, karanlığın temsilcisidir. Bu gün onu lanetle ve nefretle anıyorsak bunu bu zulmü teÅŸhir eden, açığa çıkaran mazlumlar ÅŸahı, cennet gençliÄŸinin efendisi Hüseyni Kerbela’ya borçluyuz. Ä°nsanlık aleminin ışığı Ä°mam Hüseyin, Yezidi melunun zulmünü tarihin en büyük kahramanlık destanını yazarak çöplüğe atıyordu. Bu büyük insanlık abidesi bundan sonra bütün zalimlere baÅŸkaldıran nice kahramanın umut ışığı olmuÅŸtur. Mazlumların ve masumların umudu olurken zalimlerin korkulu rüyası olmuÅŸtur.

Çok yaralıyız, çok acılıyız ama…
Muharrem ayı, insanlık için yastan çok fazlasıdır. O ÅŸehitler ÅŸahı Kerbela’da ailesi ve sevenleriyle ÅŸehit olurken dünya durdukça aydınlığın meÅŸalesini yakmıştır. Biz, hiç kuÅŸkusuz çok yaralıyız, çok acılıyız ama çok şükür başımız dik, onurlu ve vakuruz. Çünkü Åžehid-i Şüheda Hüseyin’in talipleriyiz. Her Muharrem ayın, bizim için hüznün ve acının ayıdır. Bir o kadar da umudun ayıdır. Kararlılıkla Hüseyn-i olmaya devam edeceÄŸiz.”

AÅŸure günü bugün…
Bugün yapılacak aÅŸure etkinliÄŸine ise davet çağırısında bulunan BaÅŸkan TaÅŸtan, “2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Cem Evmimizin önünde yapacağımız aÅŸure etkinliÄŸimize ilçemizde tüm canları, tüm dostları bekliyoruz” dedi.

-Katılım-
Lokmaya EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Gümeli Belediye BaÅŸkanı Ahmet Saydam, Alevi Kültür Dernekleri Genel BaÅŸkan Yardımcısı Adil AteÅŸ, Dede Sefa Öztürk, Dede Mustafa DedekargınoÄŸlu, Gümeli YardımlaÅŸma ve Dayanışma Dernek BaÅŸkanı Songül Koçdemir ve Alevi vatandaÅŸlar katıldı. 

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi…

TaÅŸtan: “2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Cem Evmimizin önünde yapacağımız aÅŸure etkinliÄŸimize ilçemizde tüm canları, tüm dostları bekliyoruz”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
üzgün2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo