Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Orman memurları çam nöbetinde

Orman memurları çam nöbetinde

Yılbaşı için çam ağacı kesmek isteyenlere..!


Orman muhafaza memurları, yılbaşı öncesinde ormanlık alanlarda çam ağacı kesimini önlemek için çam nöbetine başladı.
Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, yılbaşı dolayısı ile ormanlık alanlarda denetimleri sıklaştırdıklarını ifade ederek, müdürlük olarak vatandaşlara hem kesimleri önlemek hem de fidan dikimini arttırmak amacı ile çam fidanı dağıttıklarını söyledi.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşında çam ağacı kıyımını engellemek için ormanlık alanlarda denetimlerini arttırdı. Orman muhafaza memurlarının adeta çam nöbeti tuttuğu kırsal alanlarda ağaç kesmek isteyenlere yönelik yapılan çalışmalarda çok sayıda personel görev aldı. Yılbaşı çamı isteyenlerin orman alanda yeni dikilen fidanları kesmek istemesi sonucu orman muhafaza memurlarından oluşan timler, ormanlık alanları karış karış gezerek denetimlerde bulundu.
Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, "Halkımızın böyle bir yola başvurmaması için ricada bulunuyoruz. Geleneklerimizde zaten böyle bir adet yok. Yine ağaç süslemek isteyenlere fidanlıklarımızdan ağaç temin ediyoruz. Vatandaşlarımızın yasa dışı yollardan ağaç kesip süslemelerini önlemek amacıyla teşkilatımızı 24 saat süreyle işbaşındadır. Ormanlarımız ayrıca foto kapanlarla ormanları takip ediyoruz. Şuana kadar herhangi bir olay vuku bulmadı. Bu kapsamdan Cumartesi gününden itibaren ücretsiz fidan dağıtarak, ’Ağaç keserek değil, ağaç dikerek’ yeni yıla girmek istiyoruz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo