Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ÖNÜNÜ AÇTIK”

“ÖNÃœNÃœ AÇTIK”

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, TBMM’de kabul edilen Sanayinin GeliÅŸtirilmesi ve Ãœretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın, Zonguldak’ı da kapsadığını bildirdi.
ÇaturoÄŸlu, yazılı açıklamasında, Kıyı Kanunu’nda yapılan deÄŸiÅŸiklikle EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile tersaneler bölgesine yatırımların önünü açacağını belirtti.
Tasarının şeni şekliyle birlikte kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına, endüstri bölgeleri kurulmasının önü açıldığını, kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısmına ise sağlık tesisleri kurulmasına imkan sağlandığını ifade eden Çaturoğlu, şöyle dedi:

“Ä°LAVE ETTÄ°RMESEYDÄ°K…”
“Erdemir’e, bu kanunla birlikte Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı saÄŸlıyoruz. Böylece, Erdemir’in yapmayı planladığı yeni yatırımların önünü açıyoruz. Bu düzenleme ile Tersaneler Bölgesindeki müteÅŸebbislere de Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı getiriyoruz. Bu durumda eski taahhütler geçerli olmaktan çıkacak ve yeni bir sayfa açılacaktır. En önemlisi buralarda Endüstri bölgesi ilan edildikten sonra tersanecilik dışında baÅŸka iÅŸler yapılabilmek imkanına kavuÅŸacaklardır. Bu durum ise EreÄŸlimiz ve bölgemiz için yeni bir dönemin baÅŸlangıcı olacaktır.
Biz öncülük yapıp bu düzenlemeye Zonguldak’ı ilave ettirmeseydik Erdemir’in EreÄŸli’ye yapmayı düşündüğü yatırımlar iptal olacaktı veya en iyi ihtimalle baÅŸka bölgeye kaydırılacaktı.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Alıfuat Erturk

24 Haziran 2017 - 12:19

Sayin vekilim neyin onunu actiniz eregli bitmis ya

Yorum Yazın

Canlı Radyo