Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Ömrümü Köyüme Hizmet İçin Adadım’

’Ömrümü Köyüme Hizmet İçin Adadım’

Kozlu ilçesinin Ebegümeci köyü muhtarı 63 yaşındaki Nevzat BozacıoÄŸlu, iki dönemdir devam eden muhtarlığının yanı sıra minibüs ÅŸoförlüğü yaparak köylüsüne hizmet etmeye çalışıyor. 

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’ndan (TTK) yeraltı işçisi olarak emekli olan BozacıoÄŸlu, emekliliÄŸinin ardından köyünün ilçeyle olan ulaşımını saÄŸlamak amacıyla bir minibüs satın aldı. 

Minibüste çalıştığı sırada vatandaÅŸların, "köyümüze muhtar olarak da hizmet et" talepleri üzerine, 2009’daki yerel seçimlere adaylık süresinin dolmasına 15 gün kala baÅŸvuruda bulunan BozacıoÄŸlu, bir oy farkla seçimi kazandı. Muhtar seçilmesine raÄŸmen minibüs ÅŸoförlüğünü bırakmayan ve 260 nüfuslu köyüne aralıksız sekiz yıldır hizmet eden BozacıoÄŸlu, doÄŸup büyüdüğü köyüne muhtar ve minibüs ÅŸoförü olarak çalışmanın mutluluÄŸunu yaşıyor.   

Nevzat Bozacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar olma düşüncesinin hiç olmadığı halde, köylülerinin ısrarı üzerine adaylığını koyduğunu söyledi.

Muhtarlığın kendisine bir oyla nasip olduÄŸunu ve iki dönemdir muhtarlık görevini yerine getirdiÄŸini belirten BozacıoÄŸlu, ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu:

"Emekli olduktan sonra kendimi oyalamak için bir minibüs aldım. O günden bu yana dolmuÅŸa devam etmekteyim. DolmuÅŸta çalışırken vatandaÅŸlar bana, ’Bize bir de muhtarlık yap.’ dediler. 2014’teki seçimlerde bir kez daha görev yapmamı istediler. VatandaÅŸa hizmet etmekten gururluyum. Muhtarlık hizmetini Kozlu ilçesindeki muhtarlık derneÄŸi binasında veriyorum. VatandaÅŸların yorulmaması için daha küçük iÅŸleri köy kahvesinde yapmaya çalışıyorum. Muhtarlık ve minibüs ÅŸoförlüğünü yıllardır bir arada yürütüyorum. Bismillahirrahmanirrahim diyerek arabama biniyorum. Mahalleleri dolaşıyorum. Oradan vatandaşı alıp Kozlu’ya getiriyorum. Günde bir kez çalışıyorum. Sabah geliyorum ve akÅŸam dönüyorum. Bu arada muhtarlık iÅŸlerimle ilgileniyorum. Bütün köylülerimle akraba, yakın komÅŸuyuz. Köyden çıktığım zaman köylüler bana telefon ederek, ’muhtar bize ekmek, çay getir.’ diyorlar. Biz bunları karşılıyoruz. Köyde herhangi bir hastalık durumunda hastanın durumu acilse kendi dolmuÅŸumla getiriyorum. Her türlü dertlerini dinliyoruz ve iÅŸlerini görmeye çalışıyoruz. Ömrümü köyüme hizmet için adadım. Ä°ki iÅŸi yapmaktan yorulmuyorum. Gururluyum ve mutluyum."  

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo