Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ölüce Feneri’ne 7 Kilometrelik Zorlu Doğa Yürüyüşü

Ölüce Feneri’ne 7 Kilometrelik Zorlu DoÄŸa Yürüyüşü

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ile ERÄ°DAK Arama Kurtarma DerneÄŸi organizasyonuyla, Kırmacı Mahallesi Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nin karşısından Ölüce Deniz Feneri’ne kadar yaklaşık 7 kilometrelik bir doÄŸa yürüyüşünün yapıldı.

Yürüyüşe; Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanları, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon Spor Taraftarlar Dernekleri Başkanları, ERİDAK Arama Kurtarma Üyeleri, Gönüllü itfaiyeciler, bazı okul öğretmenleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve ERİDAK sponsorları da katıldı.

Kemer mevkiinden hareket eden Başkan Uysal ve yürüyüşe katılanlar, Meşe Dibi Mevkiinde kahvaltı molası verirken, yerlerin ıslak olması nedeniyle zorlandı. Ereğli Belediye İtfaiyesi ve ERİDAK görevlilerinin her türlü güvenlik tedbirini aldığı yürüyüşte, ormanlık ve kayalık alanlardan, patika yollardan geçildi.

Ölüce Feneri’ne varıldıktan sonra fener hakkında bilgi alan BaÅŸkan Uysal, yürüyüşü organize eden Belediye Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, UlaÅŸtırma Müdürü Hüseyin AÄŸlar ve ERÄ°DAK yöneticilerine teÅŸekkür ederek, ilçede bu tür doÄŸa yürüyüşlerinin sık sık yapılmasını istedi.

BaÅŸkan Uysal, EreÄŸli’nin tanıtımı için bu tür doÄŸal yerlerin önemine deÄŸinerek, “Kırmacı’da toplandık. Kemer mezarlığından yürüyerek yaklaşık 7 kilometre yürüyerek MeÅŸe dibi mevkiine indik. Tabi yeni baÅŸlayanlar için biraz zor ama bir o kadarda zevkli oldu. Bizim EreÄŸli olarak bir kültür haritamız olmalı. EreÄŸli’deki 6 ayrı yer bu haritalara konulmalı. Bu gezilere çevre iller ve ilçelerden birçok insan gelerek ilçe ekonomisine de katkı saÄŸlayacak. Åžehrimizin tanıtılması açısından bunlara ihtiyacımız olduÄŸunu düşünüyorum” diye konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo