Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

O Proje Hakkında Bilgi Verildi!

O Proje Hakkında Bilgi Verildi!

Sanayi alanına yönelik üretim yapmak isteyen her bir KOBİ’ye 1 milyon liraya kadar destek verilebiliyor…


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO), KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında yayınlanan “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Artırılması” konulu proje çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, toplantıda konuşmasında, KOBİ Gelişim Destek Programının geçen senenin başında yürürlüğe girdiğini ve bu süre içerisinde 5 tane çağrıya çıktıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu 5 çağrıda Zonguldak bölgesinde 70’den fazla başvuru aldık, 36 tanesini destekleme kararı verdik. Maalesef geçen sene yaşanan ekonomik sıkıntılar ve darbe girişimi neticesinde insanlar geleceğini göremediğinden bu tür yatırımlardan vazgeçtiler. En sonunda 26 işletmemizin projeleri devam ediyor. Toplamda geçen sene 5 çağrıda 12 milyonluk bir bütçe tahsis etmiştik KOBİ’lere ancak bu rakamın 2 buçuk milyonu gerçekleşti. Çok az bir miktarda gerçekleşme oldu. Bu seneki çağrımızda inşallah daha fazla destek vermek istiyoruz.”

Başvuru tarihi verdi!
Aktaş, Zonguldak’ın eskiden beri sanayi geçmişi ve kültürünün bulunduğunu hatırlatarak, “2 tane OSB’miz var. Bu çağrımızda sanayiye üretim yapmak isteyen, eksiklerini gidermek isteyen KOBİ’lerimize destek sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye çapında 500 milyonluk bir destek öngörüldü, her KOBİ’ye 1 milyona kadar destek verebiliyoruz. 11 Eylül’de başladı bu program 20 Ekim’e kadar başvurularınızı bekliyoruz" diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo