Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O, EN İYİSİ

O, EN Ä°YÄ°SÄ°

EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde öğrenci Ali Arda Akkız’ın, Lisans YerleÅŸtirme Sınavı’nda (LYS) Türkiye 6’ncısı olduÄŸu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, kısa adı TED olan Türk EÄŸitim DerneÄŸi Karadeniz EreÄŸli Koleji’nde öğrenci Ali Arda Akkız’ın elde ettiÄŸi baÅŸarının,  ilçede bugüne kadar elde edilmiÅŸ en iyi derece olduÄŸu belirtildi.

ARKADAÅžLARINI DÜŞÜNDÃœ…
Akkız, okulun vakıf toplantı salonunda düzenlenen ’tanıtım’ toplantısında gazetecilere açıklamasında, iyi bir hazırlık sürecini geçirdiÄŸini ancak saatlerce sürekli ders çalışan bir yapısının da olmadığını söyledi.
Sınav önceci, hedefinin ilk binde olmak olduğunu ifade eden başarılı öğrenci, şöyle dedi:
“Bir öğretmenim ilk 100’e girebileceÄŸimi söyledi ve daha sıkı çalışmamı tavsiye etti. Bende iyi bir çalışma içerisine girdim. Ä°lk 100’e girmeyi hedef koydum. Çalışma sistemini oturttum. Ailem ve öğretmenlerim her zaman yanımda durdu. Okulumuzda çok iyi hocalarımız var. Sonuçlar açıklandığında çok sevindim. Çok yakın arkadaÅŸlarımın sınavları biraz kötü geçtiÄŸi için çok da bir coÅŸku yaÅŸayamadım açıkçası.”

ANNE VE BABASI KONUÅžTU
İlçede özel bir hastanede doktorluk yapan anne Sema Akkız da iki çocuğunun eğitimi için küçük yaşlardan itibaren dikkatli bir süreç izlediklerini kaydetti.
Yine Doktor olan baba Sami Akkız da eÄŸitimi yaÅŸamın merkezi olarak gördüklerini dile getirerek, “bu baÅŸarı tamamen temelde Arda’nın baÅŸarısı. Arda’nın bulunduÄŸu iklim de çok önemli. Bu iklimin temel unsurlarından biri de TED Kolejidir” dedi.

GURUR… MUTLULUK…
TED Karadeniz Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatörü Ramazan Yıldırım ise gurur ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını anlatarak şu sözlerle konuştu:
“Ä°lk binde 11 derece elde eden öğrencilerimiz Zeynep TandoÄŸan ve Barış Özmadenci de bizleri onurlandırdılar. Okulumuz öğrencileri bu yıl LYS’de ilk 10 binde 70 derecede elde etmiÅŸtir. Öğrencimiz Ali Arda Akkız ise bugüne kadar EreÄŸli tarihinde elde edilmiÅŸ en iyi dereceyi yakaladı. Bundan gurur duyuyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo