Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O ANLARI ANLATTI

O ANLARI ANLATTI

Zonguldak’ta 2 maden işçisinin 7 saat sonra kurtarıldığı göçükten yaralı kurtulan maden işçisi Ferdi Oral, o anları anlattı.


Ä°HA'nın haberine göre; Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu Karadon Müessesesine baÄŸlı maden ocağında dün 19.00 sıralarında yerin eksi 340 ila 460 kodlarında meydana gelen göçükte kalan 2 işçi için kurtarma çalışmaları baÅŸlatıldı. 
Recep Yurtseven isimli maden işçisi ile kurumda 2009 yılında iÅŸe baÅŸlayan Mevlüt Karagöl isimli işçi, 16.00-24.00 vardiyasında çalıştıkları esnada göçük altında kaldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sevk edilen saÄŸlık ekibi, polis ve AFAD ekipleri bölgede koordinasyonu saÄŸladı. 
Bu sırada TTK’ya ait arama kurtarma tahlisiye ekibi göçüğün meydana geldiÄŸi yaklaşık 6.5 saat süren çalışmanın ardından işçilere saÄŸ olarak ulaÅŸtı. 
Hastane bahçesinde arkadaÅŸlarından haber bekledi 
Meydana gelen göçükten yaralı kurtulan Ferdi Oral isimli işçi ise Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından taburcu edildi. GirdiÄŸi ÅŸoktan bir süre çıkamayan maden işçisi, hastane bahçesinde saatlerce arkadaÅŸlarından bir haber bekledi. 
ArkadaÅŸlarının iyi haberini alan Oral, duygu dolu anlar yaÅŸadı. 
O anları anlattı 
Göçükten kısa bir süre önce malzeme almak için bölgeden ayrıldığını ustasının ‘direk gitti’ diye bağırmasıyla geri döndüğünü anlatan Ferdi Oral, şöyle dedi: 
“Ben yukarı malzeme almaya gittim. Bana usta ‘direk gitti’ diye bağırmaya baÅŸladı. Bu sırada ben zaten ÅŸoka girdim. Hemen geri döndüm. Göçüğün arkasından dolanarak arkadaÅŸların bulunduÄŸu yere doÄŸru yöneldik. 30 santimetre çapında bir delikten geçtim. ArkadaÅŸlarımın hayatını kurtarmaya çalıştım. Yarım saat kadar bir mücadele verdik. Sonra ÅŸoka girmiÅŸim.” 
Öte yandan Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan iki madencinin de tedavisi sürüyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo