Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Nüfus Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Çağrı

Nüfus Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Çağrı

Nüfus Müdürlüğü’nden vatandaşlara çağrı...


Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından Nüfus Müdürlüklerinde iş yoğunluğunun azaltılması amacıyla Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgelerinin E-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlandığı belirtildi. 
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkin Ay, yaptığı yazılı açıklamada Nüfus Müdürlüklerinde iş yoğunluğunun azaltılması amacıyla Kişi Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlandığı belirtti. Ay yaptığı açıklamada “Nüfus Müdürlüklerinde iş yoğunluğunun daha da azaltılması amacıyla Bakanlığımızın 180 Günlük Eylem Planına e-Devlet üzerinden; Aile (Kişi, Eş ve Çocukları, Nüfus Aile (Kişi, Eş, Çocukları, Anne ve Baba) Kayıt örnekleri ve Nüfus Olaylarının (Doğum, Evlenme, Boşanma, Ölüm, Kayıt Düzeltme, Velayet, Yer Değiştirme, Gaiplik, Vesayet, Tanıma, Soybağı) paylaşımının yapılması dahil edilmiştir. Yapılan çalışmalar 01 Ağustos 2017 tarihi itibariyle tamamlanmış ve ilgili nüfus kayıt örnekleri ve olaylarının e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlandı. 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151. Maddesinin 4. Fıkrası gereğince e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur.
01 Mart 2017 tarihinden itibaren Bakanlık tarafından belirlenen fazla çalışma süresi 31 Ağustos 2017 tarihinde dolması nedeniyle Zonguldak Merkez ve diğer İlçe Nüfus Müdürlükleri normal mesai saati çalışma süresine (08:30-12:30; 13:30-17:30) geçmiştir” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın2
kızgın1
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo