Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Nezahat Usta, 20 yılı geride bıraktı

Nezahat Usta, 20 yılı geride bıraktı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaÅŸayan ev hanımı Nezahat DemirbaÅŸ, eÅŸine yardım etme düşüncesiyle baÅŸladığı atölyede 20 yılı geride bıraktı. EÅŸi ile birlikte demiri yüksek ateÅŸte döverek ÅŸekil veren DemirbaÅŸ, ev kadınlarına da umut oldu.


Edinilen bilgiye göre dört kız çocuğu annesi 54 Nezahat Demirbaş, ferforje işi yapan eşine destek olmak için 20 yıldır atölyede eşiyle birlikte çalışıyor. İlk başlarda eşine yalnızca akşamları yardım etmeye başlayan Demirbaş, çocuklarının da büyümesi üzerine bütün gününü atölyede çalışarak geçiriyor. Atölyede demir kesen, süs baskı makinesini kullanan Nezahat Demirbaş, demir boyama işlerinin yanı sıra atölyenin yemeklerini de yapıyor.
“Ä°ÅŸe gelmezsem huzursuz oluyorum”
Nezahat Demirbaş, gazetecilere açıklamasında, mesleğini gururla yaptığını anlatarak şöyle dedi:
“EÅŸim ferforje iÅŸi yapıyor bende eÅŸime yardım etmek amacıyla destek olmak amacıyla baÅŸladım. 20 yıldır bu iÅŸi yapıyorum. Ä°lk zamanlar sadece akÅŸamları geliyordum bu makinelerde çalışıyordum. Sonra ben alıştım. Gündüzde gelmeye baÅŸladım. Çocuklar büyümeye baÅŸlayınca gündüzde gelmeye baÅŸladım. Åžimdi iÅŸe gelmezsem huzursuz oluyorum. Her türlü iÅŸi bütün makinelerde yapmaya çalışıyorum. Demir çekme, kesim makinesi, demir çekme makinesi, süs basım makinesi ve boyama gibi iÅŸler yapıyorum. Her türlü iÅŸi yapmaya çalışıyorum. Yemeklerini ve çaylarını veriyorum. Burada aile gibiyiz onlar benim evlatlarım oldu.”
“Ä°ÅŸyerinde kendimi zinde hissediyorum”
Kendisine destek veren eşi 57 yaşındaki Hasan Demirbaş ile birlikte atölyede çalıştıklarını hatırlatan Nezahat Demirbaş, ev kadınlarına da şu çağrıyı yaptı:
“EÅŸime çok teÅŸekkür ediyorum bana çok destek verdi. Yardım amaçlı baÅŸladım ama kendimi iÅŸin içinde buldum. EÅŸim sayesinde ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Ev hanımıydım, yemeklerini ve çaylarını veriyordum çocuklarda büyüyünce eÅŸimle beraber yürütmeye baÅŸladım. Ben 20 yıldır buradayım. EÅŸim iÅŸleri bana devredince sorumluluk arttı. Hiçbir kadının bu iÅŸi yapmayacağına inanmıyorum. Evet bazı rahatsızlıklar benimde var. Çalışmazsam kendimi rahatsız hissediyorum. Evde psikolojim bozuluyor evde daha çok kendimi dinliyorum. Ä°ÅŸe geldiÄŸimi zaman daha çok zinde oluyorum. Her ÅŸey iyi gidiyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hakan Kızılet

27 Aralık 2017 - 11:01

Helal olsun.

Yorum Yazın

Canlı Radyo