Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu

Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu

19 Ekim 1829’de 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile kurulan muhtarlık teÅŸkilatı, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde törenle kutlandı.


Karadeniz EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı’nda gerçekleÅŸtirilen törende saygı duruÅŸunda bulunulup, Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesi ve anıta çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuÅŸmada, Devlet ile millet arasındaki el olduklarını söyledi.
Buna örnek olarak ise CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın muhtarlarla gerçekleÅŸtirdiÄŸi periyodik toplantıları gösteren Kılıç, şöyle dedi:
DuygudaÅŸlığın pekiÅŸmesi…
“Devlet’in vatandaÅŸa dokunan en sıcak eli ve vatandaÅŸ nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarlarımıza iliÅŸkin özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doÄŸal bir neticesi olarak özellikle Sayın CumhurbaÅŸkanımızın, muhtarlarımızla rutin hale getirdiÄŸi buluÅŸmaları, vatandaÅŸlarımız ile Devlet’in en üst kademeleri arasında duygudaÅŸlığın pekiÅŸmesini saÄŸlamaktadır.
Ãœlkemizde 50 bin 26 köy ve mahalle muhtarları olmak üzere Karadeniz EreÄŸli’de ise 3 belde, 7 bölge ve bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır. Demokrasinin gereÄŸi olarak vatandaÅŸlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız görev yaptıkları yerlerde sorunların çözümü, kendilerine iletilen talep ve beklentileri yerine getirmesi yolunda komu idareleri ve yerel yönetimlerle iÅŸbirliÄŸi içinde hareket öden önemli birer hizmet odaklarıdır.”

Tören konuşmanın ardından sona erdi.

-KATILIM-

Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçenin mahalle ve köylerinde görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu

19 Ekim 1829’de 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile kurulan muhtarlık teÅŸkilatı, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde törenle kutlandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo