Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MÜDAHALE GELEBİLİR!.

MÃœDAHALE GELEBÄ°LÄ°R!.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta yaşanan fiyat düşüşünü haftaya görüşeceklerini bildirdi.

Faruk Çelik Açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta yaşanan fiyat düşüşünü haftaya görüşeceklerini bildirdi.

AK Parti’nin bölge milletvekilleri fındık kanunu çıkarılmasını, fındık istikrar fonu oluÅŸturulmasını, asgari fiyat uygulamasına geçilmesini, bir destekleme ve düzenleme kurulu oluÅŸturulmasını önerdiler.

Fındık fiyatlarındaki düşüş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 Bütçesi’nin görüşmeleri sırasında da gündeme taşındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çözüm için gelecek haftayı gösterdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı fındık ve çay fiyatlarındaki gelişmeleri haftaya masaya yatıracak. Son dönemde fındık piyasasında oluşan istikrarsızlıkla, fiyatların14 liradan 9 liraya kadar gerilemesi, fındık politikasını yeniden tartışmaya açarken, AK Parti milletvekillerinden sorunun çözümüne ilişkin bir dizi öneri geldi.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik baÅŸkanlığında 26-27 Åžubat’ta Trabzon’da bölge tarımıyla ilgili bir toplantı yapılacak. Toplantıda baÅŸta fındık ve çay olmak üzere tarım ürünlerinin masaya yatırılacağı belirtildi. Giresun’dan toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Muhammet Angın, Giresun Ziraat Odası BaÅŸkanı Nurittin Karan, FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Lütfi Bayraktar, Genel Müdürü Arif Kayalı katılacak. Bakan Çelik’e fındıkla ilgili bir rapor sunulacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo