Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİLLET İTTİFAKI, OYUNU BOZACAK!

MİLLET İTTİFAKI, OYUNU BOZACAK!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak örgütünün, seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdiği bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Zonguldak Milletvekili ve Adayı Ünal Demirtaş, İl Başkan Vekili Hakkı Güney, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Milletvekili Adayları Deniz Yavuzyılmaz, Merve Kır, Çiğdem Şeker ve CHP İl Yöneticilerinin katıldığı programın ikinci bölümünde, Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, İyi Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve Eğitim-İş Zonguldak Şubesi ziyaretleri gerçekleştirildi.

TÜRKİYE ZORLU BİR SÜREÇTE!
Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve bazı yönetim kurulu üyelerinin olduğu ziyarette; CHP heyeti yeni yönetime başarı dileklerini iletti. Görüşmede CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye bir erken seçim yaşamaya başladı. Çok kısa bir zaman dilimi var, 25 gün kaldı. Adaylar beli olduktan sonrada Ticaret ve sanayi odamız gibi böyle önemli kurumlar var. İşte valilik ziyareti yaptık. TSO başkanımızı ziyaret ettik ve böyle bir seçim startını verelim dedik. Zonguldak’tan başlayarak tüm Zonguldak’a yayılan bir seçim startını verdik. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zor sürecin en önemli en sıkıntıyı alanlarında biride ekonomi. Yani Türkiye’de ki bu ekonomik sıkıntı, döviz kurlarındaki artış, dış borçlarda büyüme, cari açıkta ki büyüme tüm Türkiye’yi sıkıntıya soktuğu gibi Zonguldak ekonomisini de sıkıntıya sokuyor ve bunu sokakta hissediyoruz. Tüm vatandaşlarımız hissediyor. Dolayısıyla hem Sayın başkanımıza bu konudaki görüşlerimizi ifade etmek üzere bir ziyaret edelim istedik. Zaten Ticaret Odası yönetimi de seçimlerini yeni tamamladı. Ve son derece başarıyla görevini yerine getiren genç bir başkanımız var, çalışkan bir başkanımız var Zonguldak’a değer katan. Hem kendi şahsında olmak kaydıyla tüm yeni seçilen yönetim kuruluna da başarı dileklerini iletmek üzere geldik. Zonguldak için seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum ve inşallah güzel günler göreceğiz”
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir de ziyaret nedeni ile teşekkürlerini ileterek, seçim sonrasında hayata geçirmeyi planladıkları projelere ilişkin bilgi verdi. Metin Demir konuşmasında şunları ifade etti:

Allah yardımcınız olsun
“Sayın vekilim geçen dönemden devam eden tek vekilimiz olarak aslında bize Ticaret ve sanayi Odası’nı fikirleri ile ilgili geliştirdiği projeler ile ilgili en sıcak bilgiye sahip olan sizlersiniz. Biz bu dönem içinde, yani 27. dönem meclisi içinde ilçe odalarımız ile birlikte Zonguldak özel sektörünü temsil eden 5 sanayi odası olarak 27. dönem meclisimizde ortaklaşa çalışacağımız, birlikte takip edeceğimiz bir yol haritası oluşturmaya başladık aslında. Geçtiğimiz hafta biz Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Devrek TSO’larımz ile birlikte bir istişare toplantısı yaptık. İnşallah 24 Haziran’dan sora hazır olacak bir yol haritası ile karşınıza çıkacağız. Biz Zonguldak’tan 5 TSO olarak, Zonguldak özel sektörü olarak bu yeni dönemde, tabi nasıl bir hükümet yapısı oluşacak, nasıl bir meclis yapısı oluşacak bilemiyoruz ama biz yeni 5 milletvekilimiz ile birlikte inşallah Zonguldak özel sektörünü fikirlerini, projelerini, Zonguldak’ın geleceği ile ilgili vizyonu paylaşmış olacağız. Ve geçen dönem kısmen başarılı olduğumuz bir yakın görüşme trafiğimiz vardı ve özellikle size bu konuda müteşekkiriz. Mecliste her daim bizim fikirlerimize önem verdiniz ve ana muhalefet partisi olarak ta üzerimize düşeni her daim yatınız. Ve bu yeni dönemde de inşallah sayın vekilim bizim açımızdan, bizim bakış açımızla oluşturduğumuz bu yol haritasının takibi konusunda sizlerle çok yakın bir işbirliği, istişare içerisinde olmayı umut ediyoruz. Demokrasilerde bu seçim günleri bayram günleridir. Size Allah kolaylık versin ve çok yoğun bir çalışma temposu sizleri bekliyor. Köyler, mahalleler, kurumlar… Allah yardımcınız olsun, yonunuz açık olsun ve başarılar diliyoruz.”

 PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ!
Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve İl Yönetimi ile yapılan  görüşmede; siyasette oynanan oyunlar ve  "Millet İttifakı" ile ilgili değerlendirmelerin yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İyi Parti'ye verilen desteğin önemine değinildi.
İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Suat Mısırlıoğlu, İyi Parti Zonguldak Milletvekili adayı Aydın Tümen ve İl yöneticileri ile yapılan görüşmede Aydın Tümen, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın, İyi Parti'nin TBMM'de grup kurabilmesi için İyi Parti'ye geçmesini, “Büyük bir özveri” olarak tanımlarken konuşmasında şunları ifade etti:

Çok büyük bir özveri gösterdi
“Bir ittifak içinde seçime gidiyoruz. Sadece ittifak partileri ile değil Türkiye'de yapılacak bu seçimlerde huzur ve barış içerisinde böyle gitmesini istiyoruz. Toplumsal birlik ve bütünlüğün bozulmadığı ve ayrışmanın olmadığı bir seçim olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle bizim yaklaşımımız seçim atmosferinde kesinlikle bu şekilde olacaktır, çalışmalarımız da bu şekilde olacak. Toplumu bölmeden, ayrıştırmadan birleştirici ve bütünleştirici mesajlarımızla kampanyamıza devam edeceğiz. Evet, ittifak içerisinde olduğumuz Ünal Bey'in zaten eksik olmasın geçmişinden gelen bir partimize yakınlığı var. Biz kendisini çok takdirle karşıladık çok büyük bir özveri gösterdi. O adım demokrasi için çok önemli bir adımdı. O adım içerisinde bulunan 15 kişinden biri olması gerçekten takdire şayandır. Biz en azından İYİ Partililer olarak bunun kıymetini biliyoruz ve takdirimizi sunuyoruz kendilerine. Bu Türk siyaset tarihine yazılacak bir durumdur. Çünkü demokrasinin önünü açan bir davranıştır. Bu nedenle tekrar kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tabi bu atmosfer bir siyaset yarışı ve bu yarış içerisinde kendisine başarılar diliyorum. Kendisi aynı zamanda da rakibimizdir. O nedenle biz bu süreçte mümkün olduğunca diyaloglarımızı sürdürerek kampanya çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bu vesile ile kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum."

İYİ Parti Türk Demokrasi Tarihi'nde yerini aldı
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da "Türkiye siyasi, ekonomik ve sosyolojik açıdan büyük bir krize girdiğine vurgu yaparak, Cumhur İttifakı İyi Parti'nin seçime girmesini engellemeye çalıştığına değindi. Demokrasiye kurulan tuzağı boşa çıkardıklarını ifade eden CHP’li Demirtaş konuşmasında sürece dair şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor. Gerçekten özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye bir türbülansa, krize girdi. Hem siyasi hem ekonomik hem de sosyolojik kriz oldu. Böyle bir kriz döneminden geçiyoruz ve bu kriz döneminde birçok olay yaşadık. 3 yıllık parlamenter dönemde 7 Haziran'dan bu güne çok önemli gündemler yaşadık. Seçimler tekrarlandı, bir başbakan görevinden Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde adledildi, bir hain FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık, meclis bombalandı. Yani Tükiye'de rejimi değiştirecek bir Ortadoğu tipi diktatörlüğü inşa edecek bir anayasa değişikliği ile karşı karşıya kaldık. Hileli bir şekilde anayasa referandumunu geçirdiler ve son olarak da bu baskın seçimle karşı karşıya kaldık. Tabi bu süreç içerisinde özellikle İYİ Parti'nin özellikle başkanı ve yönetici kadroları ve de tüm örgütleri; İyi partiye gönül veren vatandaşlar İYİ Parti'yi kurarak iyi bir çıkış yaptılar. İyi Parti'nin Türkiye siyasi sahnesinde yerini alması ile birlikte Türkiye'de dengeler değişmeye başladı. Hep birlikte 24 Haziran sürecini inşa etmek noktasında bir ittifak oluşturduk. Tabi bu süreç içerisinde bizim gördüğümüz Cumhur İttifakı baskın seçimle birlikte İYİ Parti'yi seçime sokmamayı planlamıştı ve de bir takım girişimlerde bulunmuşlarda. Hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de Sayın Akşener'in anlaşması ile birlikte İYİ Parti'nin parlamentoda grup oluşturması ile birlikte İYİ Parti'nin seçime girmesi önündeki engeller kaldırılmış oldu. Ben de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile birlikte 14 arkadaşımla beraber İYİ Parti'ye geçtim ve demokrasiye kurulan tuzağı bozduk. Bu sadece İYİ Parti'ye kurulan bir tuzak değil demokrasiye kurulan bir tuzaktı ve biz bu tuzağı boşa çıkarttık. Bu şekilde İYİ Parti'yi seçime sokma kararını almak zorunda kaldılar. Netice itibari ile İYİ Parti Türk Demokrasi Tarihi'nde yerini aldı ve bu seçimlere katılma hakkını elde etti. İş bununla da bitmedi. İYİ Parti'nin seçime girmesi yeterli değildi. Burada demokrasiye inananların, ortak paydası demokrasi olan siyasi partilerin bir arada hareket etme durumu söz konusuydu. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında bir ucube sistem getirdiler.

Güçlü bir ittifak ile halkımızın önüne çıktık
Ucube sistemin özü de tuzaklarla doluydu ve sanırım diğer partilerin anlaşamamalarını ön görüyorlardı. Hem CHP hem İYİ Parti hem SP hem DP ve diğer partiler hep beraber bu oyunu bozduk. Bu şekilde ikinci adım da tamamlandı. Bir millet ittifakı oluşturduk, bir demokrasi ittifakı oluşturduk. Bu ittifak içerisindeki SP İl Başkanı ve yönetim kurulunu da ziyaret ettim. Bu partileri ile oluşan güçlü bir ittifak ile halkımızın önüne çıktık. Tabi ki hedefimiz Türkiye'de güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi yeniden inşa etmek ve tekrar huzurlu günleri, halkımızın refah içerisindeki günlerini geri getirmektir. Dolayısı ile böyle bir yola girdik. Tabi ki ittifak içerisinde Cumhur İttifakına karşı birlikte hareket etsek de Millet İttifakı olarak kendi aramızda tatlı bir rekabet var. Demokrasinin kuralları işliyor ve Zonguldak'tan da tabi ki İYİ Parti eski il başkanımız Ragıp Bayraktar ile de 6-7 aydır istişare halindeydik. Sağ olsunlar bizlerin her davetine icazet ettiler, kendileri ile iyi bir diyalog halindeydik. Netice itibari ile İYİ Parti buradan bir liste çıkardı. Sayın Bakanımız Aydın Tümen çok değerli bir insan, siyaset sahnesinde önemli bir isim ve Türkiye'ye hizmetleri olmuş bir isim. Şimdi burada tatlı bir rekabet ortamı sağlayarak buradaki seçim dönemini beraber götüreceğiz. Ben başta Bakanımız Aydın Tümen olmak üzere tüm adaylarımıza ve yönetim kurullarımıza başarılar diliyorum. Bugün burada bana gösterdikleri nezaketten dolayı burayı ben artık ikinci evim olarak görüyorum. Çok çok teşekkür ediyorum.” 

CHP heyeti son olarak Eğitim İş'i ziyaret etti. Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yapılan değerlendirmede,16 yılda 14 defa değişen eğitim sistemindeki sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo