Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MHP’ye gittiler

MHP’ye gittiler

Karadeniz EreÄŸli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ä°lçe BaÅŸkanı Rahman Demirtürk’ü ziyaret etti.


Tezel, ziyaretteki konuÅŸmasında,  EreÄŸli’nin il olması için sivil toplum örgütleri ile siyasilerin birlikte yürüttüğü çalışmalara deÄŸindi. Nüfusu, konumu ve sosyoekonomik yapısına bakıldığında EreÄŸli’nin Ä°l olmayı hak ettiÄŸine vurgu yapan Tezel, şöyle dedi:
“İçiÅŸleri Bakanlığımızın müfettiÅŸlerinin raporuna göre; EreÄŸli’nin il olması beldelerinin de ilçe olması uygun görülmüştür. Bu da bizim tezimizi doÄŸruluyor. Åžayet Zonguldak’ın büyükÅŸehir ya da bütünÅŸehir olması durumunda ise arazi yapımız hizmet almamızı zorlaÅŸtıracaktır. EreÄŸlimizin Ä°l olması için ilk adım olarak geçtiÄŸimiz gün sivil toplum kuruluÅŸları ve siyasiler olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyarette bulunduk. Sayın Milletvekillerimizin 5’i de bizi iyi karşıladılar, kendilerine konuyu arz ettik.”
“EreÄŸli Ä°l olmalıdır”
MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şu sözlerle konuştu:
“EreÄŸli’deki bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile beraber doÄŸru yapılana doÄŸru yanlış yapılana yanlış diyeceÄŸimizi; doÄŸruda birlikte hareket edeceÄŸimizi yanlışta eleÅŸtireceÄŸimizi hep söylüyoruz. BaÅŸkanımız EreÄŸli’nin Ä°l olması meselesini anlattı. EreÄŸli’nin Ä°l olmasını en çok isteyenlerden biri de benim. Bunun gerekçesi de ÅŸu; EreÄŸli Zonguldak’tan istediÄŸi deÄŸeri, istediÄŸi yardımı, istediÄŸi katkıyı alamadığından dolayı evet EreÄŸli Ä°l olmalıdır. Biz diyoruz ki; EreÄŸli Zonguldak ile bir bütündür burada bir problem yok ama EreÄŸli en büyük ilçesi olmasına raÄŸmen halen ikili eÄŸitimin olması, geçmiÅŸte Erdemir’de yaklaşık 16 bin insan çalışırken bugün 6 bin insanın çalışması, Tersanelerde 7 bin 500 insan çalışırken ÅŸuanda çalışanın çok az sayıda olması, TTK Armutçuk Müessesinde  10 bin insan çalışırken ÅŸu an bin 30 kiÅŸinin çalışıyor olması bizi Ä°l olmamızı istememize iten nedenlerdir. Evet siz gemi tersanelerini çalışır hale getirin, 8-10 bin insana iÅŸ verin, Erdemir’deki işçi sayısını arttırın, Armutçuk müessesesinde çalışan bin kiÅŸiyi 3 bin yapın o zaman biz eyvallah deriz. Bunun yanında biz teÅŸvik kapsamında olan Ä°ller arasına girmek istiyoruz. Biz de bundan sonra göç veren Ä°lçe ve Ä°l olmak istemiyoruz.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo