Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Meteoroloji’ye Gelen Sorular Gülümsetiyor

Meteoroloji’ye Gelen Sorular Gülümsetiyor

Meteorolojinin 24 saat hizmet veren bölge tahmin ve uyarı merkezini arayan vatandaşlar, hava durumuyla ilgili tahminleri alırken bazı sorularıyla da gülümsetiyor.

Meteoroloji bölge müdürlüklerinde 24 saat hizmet veren tahmin ve uyarı merkezini telefonla arayan vatandaÅŸlar, hava durumuyla ilgili tahminleri alırken zaman zaman gülümseten sorular da yöneltiyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, merkeze gelen çaÄŸrıların bazılarını paylaÅŸarak ÅŸunları kaydetti:

"Çamaşır, halı yıkamadan, açık alanda düğün yapmadan ya da yola çıkmadan önce ’YaÄŸmur, kar yaÄŸacak mı?’ diye vatandaÅŸlarımız soruyor. ’YaÄŸmuryaÄŸacak’ dediÄŸimizde güneÅŸli hava beklentisi olanlardan ’Bir ÅŸey yapamaz mısınız?’ ya da ’YaÄŸmur ıslatacak mı?’ ÅŸeklinde ilginç sorular da alıyoruz."

"Çamaşır asacağım, yağmur yağacak mı"

Çiftçiler ile ev işi yapan kadınlardan da sıkça telefon aldıklarına dikkati çeken Asar, şöyle devam etti:

"Ev hanımlarından ’Bugün çamaşır asacağım, yaÄŸmur yaÄŸacak mı?’ ya da ’Halı yıkayacağım, hava nasıl olacak?’ diye soru geliyor. Bazı vatandaÅŸlar ise meteorolojinin ölçtüğünü düşünerek, deprem bilgisi almak için arıyor. Hiçbir yer ve zaman belirtmeden ’Hava durumu nasıl olacak?’ diye soranlar var. ’Siz nereyi istiyorsunuz?’ dediÄŸimizde ’Siz nereyi verirseniz kabulümüz’ diyenler çıkıyor."

"Gökyüzünde iz bırakan uçaklar bizim değil"

Gökyüzünde iz bırakan uçaklarla ilgili de sıkça soru aldıklarını bildiren Asar, "Bunların meteoroloji uçağı olduÄŸu bilgisi tamamen yanlıştır" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo