Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Mehmet Öztürk’e anlamlı ödül!

Mehmet Öztürk’e anlamlı ödül!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde kurulu EreÄŸli Demir Çelik Fabrikaları ERDEMÄ°R’de işçi olarak çalıştığı sırada istifa ederek kendi botanik bahçesini kurarak geçimini saÄŸlayan 43 yaşındaki Mehmet Öztürk’e, çevreye ve ekonomiye katkı saÄŸladığı için ‘teÅŸekkür plaketi’ verildi.


Karadeniz EreÄŸli Tarih, DoÄŸa ve Kültürünü YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Gürdal Özçakır, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Öztürk’ün üretim yaptığı SoÄŸanlı Köyü’ne giderek içinde farklı türlerde 10 binden fazla bitkinin bulunduÄŸu ticarethaneyi gezdi.
Çevreye katları, kayıtsız kalmadı
Özçakır, her yıl, çevre ve doÄŸa dostu kiÅŸileri tespit ederek bu kiÅŸilere plaket verdiklerini söyleyerek, ÅŸu ifadeleri kullandı:   
“DerneÄŸimizin bir geleneÄŸi vardır. EreÄŸli’de, bu ÅŸekilde doÄŸa ile iç içe olan, katkı saÄŸlayan arkadaÅŸlarımız belirlenerek bir ya da birkaç kiÅŸiye naçizane plaket takdimlerimiz oluyor. 2017 yılında da Mehmet Öztürk kardeÅŸimize dernek olarak çevreye katkılarından ve EreÄŸli’yi güzelleÅŸtirdiÄŸinden tebrik ediyoruz.” 
Köklü firmalara iş yapıyor!
SoÄŸanlı Yörük Köyü’nün SoÄŸanlı Mahallesi’nde yaklaşık 2,5 dönüm arazide anne, eÅŸ ve 3 çocuÄŸu ile birlikte üretim yapan Mehmet Öztürk ise yaklaşık 5 yıldır üretim yaptığını söyledi. EreÄŸli’de peyzaj ile ilgili bir açık olduÄŸunu gördüğü için bu iÅŸe baÅŸladığını anlatan Öztürk, “bu iÅŸin bana bir dönüşü olacağını, ekmeÄŸimi bundan çıkartacağımı düşünerek kolları sıvadım. Önceleri üretimi öğrendim, bitki yetiÅŸtirmeye baÅŸladım. Karadeniz EreÄŸli Ziraat Odası’nın kurmuÅŸ olduÄŸu bir böğürtlen bahçem var. Bunun dışında 10 bin adet civarı saksılı bitkim hazır, aktif bir ÅŸekilde ticaretimi yapıyorum. Vergi mükellefiyim ve ilçede yaklaşık 10 köklü firmanın peyzaj iÅŸlerini yapıyorum” diye konuÅŸtu.
ERDEMÄ°R’de çalışıyordu… Ä°ÅŸsizlere tavsiyeleri var..!
Daha önce Erdemir ve diğer farklı ağır sanayi iş kollarında çalıştığını, işsiz gençlere ise köye dönüş yaparak üretmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Öztürk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Daha önce Erdemir’de taÅŸeronda çalışıyordum. TaÅŸeron, taÅŸeron diye hep söylediler ve personel olmayı göremeyeceÄŸimi düşündüm. Ailemin istikbalini temin edecek pozisyonunu yakalayamayacağımı düşündüğüm için kendi iÅŸimi yapmaya karar verdim.
Köyünde iÅŸ yapmak isteyenlere, Devlet’in birçok aktif projeleri var. Etrafıma bunu söylediÄŸimde bana gülüyorlar. Alışmışız iÅŸte askeri ücret olsun, 8 saat iÅŸ olsun diye. Mesela benim, botanik dışında arılarım da var. Arıcılık güzel bir iÅŸtir. Ãœretim hanem var, almaya kalkıyorum desen 200 bin liraya lakın bitkim hazır. EreÄŸli dışından mal almayayım, para EreÄŸli’de kalsın düşüncesiyle bu iÅŸe girdik. Ä°ÅŸsiz arkadaÅŸlar istekli olmalılar. Yine hayvancılık konusunda destekler var. Gezginci tavukçuluÄŸa destek var. Yapmak isteyenler, aslında kapı aşındırdığında iÅŸ var.”
Aylık kazancı nekadar?
Aylık kazancı hakkında rakam vermekten kaçınan Öztürk, kazancını ailesinin yardımları ile elde ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“Åžu anda 200 bin liralık bitkim var. Borçsuz, harçsız; tamamen kendi tırnaklarımla hazırladığım. EÅŸimin, annemin ve çocuklarımın tırnaklarıyla. Bence kazançtan ziyade kazancı saÄŸlayanlara bakmak lazım. Bunda ailemin, çocuklarımın emeÄŸi büyüktür. 2500 metre kare alanın üzerinde hepsi saksıya alınmış, sulama ve damla sistemine göre hazırlanan, aynı anda açtığında 2000 aÄŸacın sulaması sistemli yapılıyor. Sadece serada köklendirme yaptığım 17 bin bitkim var. Bunun içinde taflan, ÅŸimÅŸir, ortanca, kamelyalarımız var. Daha ilginci ise EreÄŸli’de ilk kes aldığım 18 santimetre uzunluÄŸunda ’ÅŸah’ denilen dut aÄŸaçlarım var.”
DerneÄŸin yönetim kurulu üyeleri, bir süre daha sera ve bahçeleri gezerek Öztürk’ten bilgiler aldı.

Mehmet Öztürk’e anlamlı ödül!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde kurulu EreÄŸli Demir Çelik Fabrikaları ERDEMÄ°R’de işçi olarak çalıştığı sırada istifa ederek kendi botanik bahçesini kurarak geçimini saÄŸlayan 43 yaşındaki Mehmet Öztürk’e, çevreye ve ekonomiye katkı saÄŸladığı için ‘teÅŸekkür plaketi’ verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran28
şaşkın7
gülücük4
kızgın1
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Åžule Mumcu Orhan

06 Aralık 2017 - 10:11

TEBRÄ°KLER!

Efsunismail Demirel

06 Aralık 2017 - 08:02

Üretenide bu konuyu teşvik eden derneğinizi de kutluyorum Gürdal Özçakır öğretmenim.

Zeki Öğüt

06 Aralık 2017 - 08:02

Allah yolunu bahtını acık etsin

Osman Özen

06 Aralık 2017 - 08:01

Allah bol kazançlar dilerim kardeşim

Adem DemirtaÅŸ

06 Aralık 2017 - 07:57

MaÅŸÅŸallah mehmet kardeÅŸim

Yasmin Ozmen

06 Aralık 2017 - 07:56

Tebrikler

Yorum Yazın

Canlı Radyo