Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MECLİS’TE “DERİN SU” MEVZUSU!

MECLİS’TE “DERİN SU” MEVZUSU!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nde, bir süredir rengi çamuru kokusu ise çorak alanı andıran içme su konusunda tartışma yaşandı.


Eylül Ayı Olağan Meclis’i, 2 aylık yaz tatilinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığında toplandı.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Meclis’in gündem maddelerine geçilmesi öncesi yaptığı konuşmada, kokusu ve kirliliği konusunda şikayetlere neden olan su hadisenin neticelendirildiğini söyledi.
Şikayet ve taleplerin dikkatle incelendiğini belirterek Uysal, “su kalitesi normale dönmüştür. Tüm önlemler alındı. Sularımız kokusuz ve berrak bir şekilde akmaya devem edecek” dedi.
TARTIŞMALAR…
Meclis’te CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakcı, yanında pet şişeye doldurarak getirdiğini öne sürdüğü sudan Uysal’ın içmesini istedi. Su kirliliğinin, belirtilenin aksine barajlardaki suyun azalmasından kaynaklanmadığını iddia eden Ocakcı, süreç içinde Erdemir'den su alınması gerektiğini de ifade etti.
Bunun üzerine konuşan Uysal ise CHP’lilerin şov yaptığını ileri sürerek, “ilçede 135 kilometrelik su borularını değiştirdik. Eskiden kullanılan asbestli borular artık kalmadı. Bunlar kolay olmadı” diye konuştu.

CHP’DEN CAMİ ÖNERGESİ!
Öte yandan, Sertan Ocakçı'nın yazılı öneri vererek gündeme ilave edilmesini istediği "Göztepe’ye cami yapılması" önergesi de “gülüşmelere” ve “tartışmalara” neden olan bir başka konu oldu.
Önerge sonrası Uysal ve Ocakcı bir süre birbirlerine bakıştı. Ocakcı, “camiye karşı mısınız?” dedi Uysal ise “Göztepeye cami yapılmasına karşıyız” cevabını verdi. Önerge 13 kabul, 14 ret oyu ile ret edildi.
Diğer yandan, Meclis üyelerinden İhsan Yazıcıoğlu, Ayhan Atay, Mehmet Erdoğan, Salih Kumaş ve Kemal Özer'in mazeret dilekçesi ile toplantıya katılmadıkları görüldü.

 

 

MECLİS’TE “DERİN SU” MEVZUSU!

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nde, bir süredir rengi çamuru kokusu ise çorak alanı andıran içme su konusunda tartışma yaşandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Şukufe Şukufe

05 Eylül 2018 - 14:27

Kıç kadar Ereğli de Göstepe ye cami ne alaka! Artisliğin dibine vurmuş hey Allahim. Kriz bunların bilmem nersinde değil galiba!

Yorum Yazın

Canlı Radyo